№14/1

Оплата труда, июль, 2016/№ 14/1 спецвыпуск Другие номера журнала ›
  • Про внесення змін до наказу Міністерства освіти і науки України від 04 листопада 2010 року № 1055 Наказ від 20.05.2016 р. № 544 Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 07.06.2016 р. за № 821/28951
  • Щодо нових вимог до порядку проведення атестації лікарів Лист від 10.05.2016 р. № 11.02-11/23/11480
  • Випробування при прийнятті на роботу: непорушні правила + нові норми Поки проект Трудового кодексу перебуває на погоджувальних стадіях, законотворці епізодично коригують нині діючий Кодекс законів про працю України. Останній раз їх око впало на процедуру випробування. Дійсно, невирішених нормативних питань тут чимало. Та чи можна прибрати усі прогалини одним махом? Це ми з’ясуємо! Для поставленої мети вивчимо порядок установлення випробування при прийнятті працівника від а до я з урахуванням останніх новацій. Готові? Поїхали!
  • Перерахунок розміру субсидії: холодно... холодно... тепліше... Протягом опалювального періоду відбуваються коливання температури зовнішнього повітря. Як цей факт впливає на нарахування плати за послугу з централізованого опалення? Чи змінюватиметься при цьому розмір призначеної субсидії? Які дії субсидіанта у такій ситуації?
  • Як ввести посади практичного психолога і соцпедагога у штат ПТНЗ Професійно-технічний навчальний заклад планує ввести до штатного розпису посади практичного психолога і соціального педагога. Як це правильно виконати, враховуючи нормативні приписи?
  • Визначаємо тривалість робочого тижня для практичного психолога ЗОШ Штатним розписом загальноосвітнього навчального закладу передбачена посада практичного психолога. Якої тривалості має бути робочий тиждень у працівника, що обіймає цю посаду?
  • Учителя прийнято на роботу восени: на щорічну відпустку якої тривалості він має право влітку У жовтні 2015 року вчитель за власним бажанням звільнився з одного загальноосвітнього навчального закладу, а вже у листопаді того ж року працевлаштувався до нашої школи. На щорічну основну відпустку якої тривалості він має право влітку 2016 року? Спеціалісти кадрової служби відмовляють учителю у наданні цієї відпустки повної тривалості (56 календарних днів) через те, що він не відпрацював у нашому закладі повний робочий рік. На їх думку, влітку 2016 року зазначений учитель може скористатися щорічною відпусткою тривалістю 40 календарних днів, визначеною розрахунковим шляхом. Чи мають вони рацію?
  • Коли виникає право на соцвідпустку на дітей за «декретний» рік Працівниця має двох дітей 2007 і 2015 років народження. При цьому у 2015 році вона перебувала: з 01.01.2015 р. по 14.01.2015 р. — на лікарняному, з 15.01.2015 р. по 20.05.2015 р. — у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами, з 21.05.2015 р. і до кінця 2015 року — у соцвідпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Чи має ця працівниця право на соцвідпустку на дітей тривалістю 10 календарних днів за 2015 рік?
  • Додаткова відпустка за стаж для посадових осіб ОМС: тривалість і порядок надання не змінилися! У виконавчому комітеті сільської ради працює посадова особа місцевого самоврядування, яка досягне 10-річного стажу служби у цьому органі 08.12.2016 р. Чи має вона право на додаткову відпустку за стаж служби в органах місцевого самоврядування у зв’язку із оновленням нормативної бази у сфері держслужби?
  • Що означає «лояльність персоналу» Відносини між людьми бувають дуже різними: близькими, приятельськими, ворожими, теплими, холодними, байдужими… Ось тільки це зовсім не те, що треба, коли ми стикаємося з необхідністю охарактеризувати ставлення співробітника до організації. Адже тут відносини не самоціль, люди збираються в організації не тому, що люблять одне одного або поговорити їм більше немає з ким, а для того, щоб вирішувати виробничі завдання. Щоправда, проблеми відносин це не знімає, тому такою популярною є концепція лояльності. Чи потрібно, щоб співробітник любив організацію або був їй відданий, або почував себе боржником, або ж усе це не має сенсу, аби на роботу ходив? Про різні види лояльності та способи її формування — запрошуємо до розмови.
  • Перелік святкових днів, професійних свят і пам’ятних дат у серпні 2016 року
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше