Теми статей
Обрати теми

Як ввести посади практичного психолога і соцпедагога у штат ПТНЗ

Клименко Антоніна, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
Професійно-технічний навчальний заклад планує ввести до штатного розпису посади практичного психолога і соціального педагога. Як це правильно виконати, враховуючи нормативні приписи?

У п. 5 Типових штатних нормативів професійно-технічних навчальних закладів, затверджених наказом Міносвіти від 06.12.2010 р. № 1204 (далі — наказ № 1204), вказано: посади практичного психолога, соціального педагога вводяться в штатні розписи професійно-технічних навчальних закладів за умови наявності спеціалістів з фаховою освітою відповідно до Положення про психологічну службу системи освіти України, затвердженого наказом Міносвіти від 03.05.99 р. № 127 (далі — Положення № 127).

Нормативи чисельності практичних психологів і соціальних педагогів для різних типів навчальних закладів передбачені додатком до Положення № 127. У цьому додатку зазначено, що посади практичного психолога / соціального педагога в професійно-технічних навчальних закладах вводиться з розрахунку не більше однієї ставки на навчальний заклад за рахунок коштів загального фонду відповідного бюджету (для державних і комунальних навчальних закладів).

Також установлено: у випадках, коли посади, перелічені в зазначених нормативах, не можуть забезпечити належне функціонування навчального закладу, за рахунок можливостей місцевого бюджету та інших джерел, передбачених чинним законодавством, можуть бути введені додаткові посади практичних психологів і соціальних педагогів.

При цьому керівникам професійно-технічних навчальних закладів надається право у разі виробничої необхідності змінювати штати окремих структурних підрозділів або вводити посади (крім керівних), не передбачені штатними нормативами для такого закладу, у межах фонду оплати праці, доведеного лімітними довідками на відповідний період. Заміна посад працівників може здійснюватись лише у межах однієї категорії (педагогічного, господарсько-обслуговуючого тощо) персоналу (п. 2 наказу № 1204).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі