Темы статей
Выбрать темы

Визначаємо тривалість робочого тижня для практичного психолога ЗОШ

Клименко Антоніна, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
Штатним розписом загальноосвітнього навчального закладу передбачена посада практичного психолога. Якої тривалості має бути робочий тиждень у працівника, що обіймає цю посаду?

Відповідно до чинного законодавства тривалість роботи практичних психологів загальноосвітніх навчальних закладів (за винятком тих, що працюють у спеціальних загальноосвітніх школах (школах-інтернатах)) становить нормальну тривалість, тобто 40 годин на тиждень. Скорочена тривалість робочого часу, а саме 18 годин на тиждень, при якій виплачується посадовий оклад, передбачена п.п. «а» п. 64 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.93 р. № 102, але ця норма стосується лише практичних психологів спеціальних загальноосвітніх шкіл та шкіл-інтернатів.

У листі МОНмолодьспорту від 26.09.2012 р. № 1/9-683 роз’яснюється: практичному психологу варто 20 годин відвести для безпосередньої роботи з учасниками навчально-виховного процесу (індивідуальна і групова психодіагностика, консультування учнів, учителів, батьків, корекційно-розвивальна робота тощо) та 20 годинна підготовку до проведення соціально-психологічних заходів (занять, тренінгів, ділових ігор), обробку результатів досліджень, оформлення висновків тощо. Ці роботи практичний психолог має право виконувати за межами навчального закладу — у бібліотеці, у навчально-методичних та наукових центрах, удома (лист Українського науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи МОН від 27.11.2000 р. № 109).

Також у цьому листі вказано: оскільки тривалість робочого тижня працівника психологічної служби становить 40 годин, то й 20 годин, що відводяться для роботи безпосередньо в навчальному закладі, і 20 годин, які можуть проводитись за межами закладу освіти, повинні бути відображені у документації практичного психолога.

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше