№24/1

Оплата труда, декабрь, 2020/№ 24/1 спецвыпуск Другие номера журнала ›
  • Графік відпусток — 2021: від теорії до практики Готуй сани влітку… а графік відпусток на початку календарного року. Це добра традиція планування відпочинку працівників. Як не крути, а планування та контроль завжди були запорукою успіху будь-якої справи. Сьогодні нагадаємо, для чого, коли та як складати графік відпусток, у теорії та на практиці.
  • Гнучкий графік роботи для держслужбовців НАДС у своєму наказі від 31.07.2020 р. № 143-20 передбачило для державних службовців можливість гнучкого графіка роботи.
  • Лікарняний лист: змінено порядок видачі Наказом МОЗ від 11.11.2020 р. № 2593 затверджено зміни до порядку видачі листків непрацездатності та до порядку надання первинної меддопомоги. Тож розбираємось із нововведеннями…
  • «А я люблю дорогу…», або Приймаємо на роботу водія Професія водія — одна з найбільш затребуваних нині. Сотні вакансій, тисячі пропозицій. Як же обрати із цієї армії кандидатів одного-єдиного та неповторного, щоб і працював, як віл, і мало просив, і не хуліганив? Усе, що потрібно знати при прийнятті на роботу водія, ви знайдете в цій статті.
  • Робочий час водіїв: установлюємо правильно Автотранспортні засоби — це джерела підвищеної небезпеки. Професія водія пов’язана з керуванням цими засобами і, отже, безпекою дорожнього руху. Із цієї причини для водіїв передбачені певні особливості умов праці. Про те, як правильно організувати робочий час водіїв, поговоримо в цій статті.
  • А у вас «класний» водій? Оцінюємо професійну майстерність водія Рівень підготовки, майстерності, ступінь готовності до виконання роботи за певною спеціальністю або посадою (тобто кваліфікація) визначаються розрядом, класом або іншими атестаційними категоріями. Для водіїв рівень кваліфікації визначають класом, який і є критерієм рівня їх професійної майстерності. Про «класних» водіїв ми й поведемо нашу розмову.
  • «Мороз крепчал…», або Коли надавати перерви на обігрів Як би цього не хотілося, але поступово зима вступає у свої права. Повітря стає дедалі холоднішим, а мороз — міцнішим. Офісним працівникам така погода байдужа, адже на робочому місці тепло та затишно, та й чайник весело шумить, обіцяючи гарячий чай. А що робити тим, у кого робочий день взимку проходить на відкритому повітрі? Який має бути в них режим роботи? Зараз усе розповімо.
  • Із декрету під скорочення: як розпрощатись «полюбовно» Прийнято рішення про скорочення штату бюджетної установи з 01.11.2020 р. Працівницю, яка перебувала у відпустці для догляду за дитиною до 3 років, попередили про майбутнє скорочення 26.10.2020 р. Оскільки згідно з розпорядженням органу вищого рівня скорочення штату слід було здійснити саме з 01.11.2020 р., із цієї дати ввели в дію новий штатний розпис (без посад, що підлягають скороченню). 19.11.2020 р. у працівниці закінчилася відпустка для догляду за дитиною до 3 років — і з 20.11.2020 р. вона вийшла на роботу. Але оскільки її посаду скорочено, фактично вона працювати не може. Чи потрібно платити їй середньомісячну зарплату до 26.12.2020 р.?
  • Щорічна грошова винагорода звільненим педпрацівникам Чи нараховувати щорічну грошову винагороду згідно зі ст. 57 Закону про освіту педагогічним працівникам, які звільнені в серпні 2020 року, якщо її виплачуємо у листопаді 2020 року. У положенні про надання грошової винагороди не прописано цього нюансу.
  • «Оздоровчі» для вчительки, яка довго перебуває на лікарняному Вчителька перебуває на тривалому лікуванні. Щорічну відпустку не використала. Лікарняний закінчиться у перших числах січня 2021 року. Чи зможе вона отримати «оздоровчі» за 2020 рік, якщо піде у відпустку одразу після закриття лікарняного у січні 2021 року? Чи треба після закриття лікарняного їй виходити на 1 день на роботу, а потім іти у відпустку, або можна це зробити одразу, не виходячи на роботу? І чи можливо піти у відпустку 31 грудня 2020 року, щоб не втратити «оздоровчі» за цей рік?
  • Підвищення кваліфікації & чергова атестація педпрацівника Чи потрібно підтверджувати строки та обсяг підвищення кваліфікації при проходженні чергової атестації педагогічних працівників?
  • Чи може вихователь групи продовженого дня виконувати обов’язки вчителя Чи можливе одночасне виконання обов’язків за посадами вихователя групи продовженого дня та учителя початкових класів на час відсутності вчителя?
  • 5 порад, як підготуватись до Нового року Нещодавно я читала новини й побачила цікавий малюнок. На ньому була зображена прикрашена ялинка з підписом: «Лише один дід може прийти до тебе під Новий рік — це ДедЛайн». Я замислилась. Наближення Нового року — це час див чи надзвичайно напружені, а іноді й просто жахливі дні? І що ми можемо зробити, щоб максимально продуктивно й при цьому без зайвого стресу завершити поточний рік? Спробую прояснити це.
  • Перелік святкових днів, професійних і міжнародних свят у січні 2021 року
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше