Темы статей
Выбрать темы

Карантин: атестацію лікарів перенесли

МОЗ своїм наказом від 12.05.2020 р. № 1106 внесло зміни до низки нормативних документів.

У результаті:

1) лікарям, безпосередньо зайнятим на роботах з ліквідації захворювання на коронавірус, строк чергової атестації яких настає у 2020 році, зарахують 50 балів безперервного професійного розвитку.

Підстава — довідка, надана керівником установи охорони здоров’я, де лікар брав участь у роботах з ліквідації захворювання;

2) у 2020 році на період дії карантину, встановленого постановою КМУ від 11.03.2020 р. № 211, переноситься атестація на визначення знань і практичних навичок з присвоєнням (підтвердженням):

• звання «лікар-спеціаліст», а також присвоєння (підтвердження) кваліфікаційної категорії лікарів;

• фаху «провізор-спеціаліст», а також присвоєння (підтвердження) кваліфікаційної категорії провізорів та фармацевтів;

• звання «спеціаліст», а також присвоєння (підтвердження) кваліфікаційної категорії;

• кваліфікаційної категорії молодших спеціалістів з медичною освітою.

Строк дії посвідчень про кваліфікаційну категорію та сертифікатів зазначених працівників, який минає в період дії карантину, і протягом 30 днів з дня його скасування, подовжується на один рік. Такі працівники мають право атестуватися в шестимісячний строк після закінчення карантину.

Наказ № 1106 набрав чинності 02.06.2020 р., але застосовується з 12.03.2020 р.

ФСС оновив Перелік санаторно-курортних установ

ФСС на своєму офіційному сайті виклав оновлений Перелік санаторно-курортних установ у розрізі профілів медичної реабілітації для відшкодування витрат за надані застрахованим особам послуги з реабілітаційного лікування.

Нагадаємо: 01.01.2018 р. застраховані особи отримали можливість самостійно обирати санаторно-курортний заклад для проведення реабілітаційного лікування.

Це відбулося завдяки постанові правління ФСС від 13.07.2017 р. № 39.

Ознайомитися з Переліком можна на офіційному сайті ФСС за посиланням: fssu.gov.ua/fse/control/main/uk/publish/article/952253.

Реформа оплати праці держслужбовців

Кабмін схвалив нову концепцію з реформування оплати праці держслужбовців*. Її мета — змінити систему і підходи до регулювання оплати праці у сфері держслужби для підвищення конкурентоспроможності зарплати держслужбовців, її прозорості, передбачуваності та справедливості, а також привести регулювання оплати праці у відповідність із міжнародними стандартами.

* kmu.gov.ua/news/uryadom-shvaleno-koncepciyu-reformuvannya-sistemi-oplati-praci-derzhavnih-sluzhbovciv-ta-zatverdzheno-plan-zahodiv-z-yiyi-realizaciyi

Нова модель оплати праці передбачає:

• єдиний підхід до нарахування заробітної плати шляхом збільшення її фіксованої частини (не менше 70 %) і зменшення змінної складової (не більше 30 %);

• установлення рівня окладу відповідно до класифікації посад виходячи із цінності посади (обсягу, складності роботи та рівня відповідальності). Це позбавить від необхідності додаткового поділу державних органів на рівні;

• проведення справедливого і прозорого розподілу (перерозподілу) фондів оплати праці в держорганах, а також бюджетних коштів на оплату праці між ними.

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше