№12/1

Оплата труда, июнь, 2020/№ 12/1 спецвыпуск Другие номера журнала ›
  • Як поділити щорічну основну відпустку? Працівник бажає використати щорічну основну відпустку частинами. Немає роботодавця, який би не стикався з такою ситуацією. Що врахувати, як поділити та чи завжди потрібно дотримуватися правила «14 днів»?
  • Карантин: атестацію лікарів перенесли МОЗ своїм наказом від 12.05.2020 р. № 1106 внесло зміни до низки нормативних документів.
  • Скорочення чисельності та штату Стаття 40 КЗпП надає право роботодавцю за наявності законних підстав розірвати трудовий договір із працівником (як строковий, так і безстроковий). Однією з таких підстав є зміни в організації виробництва та праці, у тому числі скорочення чисельності або штату працівників. Залишимо осторонь емоційний бік цього питання. Розглянемо з точки зору виконавця, який порядок дій повинно дотримати підприємство (ФОП), яке скорочує чисельність або штат, щоб звільнення працівників у зв’язку з таким скороченням було в межах закону.
  • Інформуємо про масове скорочення Продовжуємо вивчати тему скорочення чисельності/штату працівників*. Пропонуємо вам поговорити про звітність, яка пов’язана з таким скороченням, а саме про форму № 4-ПН. У яких випадках потрібно подавати таку форму? Які строки її подання? Чи є відповідальність за неподання? І найголовніше — як заповнити форму № 4-ПН? Відповіді на ці запитання — у статті.
  • Відпустка на дітей: що потрібно знати Пропонуємо поговорити про правила надання щорічної додаткової відпустки працівникам, які мають дітей. Хто має право на «дитячу» відпустку? Який граничний вік дитини для її отримання? Ці та інші запитання, пов’язані з наданням відпустки на дітей, зараз і розглянемо.
  • Справив діло — гуляй сміло, або Відпустки посадових осіб ОМС Літо — бажана пора для відпусток. У цій статті ми поговоримо про те, які види відпусток можуть бути надані посадовим особам органів місцевого самоврядування, а також про порядок надання відпусток.
  • Відпустка за свій рахунок без згоди працівника: що загрожує роботодавцю Директор наказом відправив практично всіх співробітників до відпустки без збереження зарплати на період карантину, заяви працівники не писали. Яка відповідальність за таке порушення? Чули, що масове надання відпустки без збереження зарплати є приводом для перевірки Держпраці. Чи це так?
  • З держслужби в ОМС: рангові перипетії Іноді буває, що держслужбовці переходять із служби в органах публічної влади на службу в органах місцевого самоврядування (далі — ОМС). Здавалося б, споріднена праця на благо держави, що тісно переплітається із державною службою, при переході з якої все повинно бути гладко, але коли справа доходить до присвоєння рангу новоприйнятому працівнику, у кадровиків виникають труднощі.
  • «Інвалідний» норматив: «готуй сани влітку…» Доволі часто на гарячу лінію надходять запитання, пов’язані з виконанням нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю («інвалідного» нормативу). Особливо актуальні такі запитання в січні — коли роботодавці звітують про цей норматив за минулий рік. Але, щоб уникнути штрафних санкцій, уже зараз слід замислитися про працевлаштування осіб з інвалідністю. Чому? І про те, як краще це зробити, йтиметься в статті.
  • Індивідуальні вихідні при п’ятиденці: зміна режиму роботи в середині місяця Два працівники хочуть змінити режим роботи (п’ятиденка з вихідними у понеділок та неділю): один — з 22 червня, другий — з 25 червня 2020 року. Як скласти індивідуальний графік роботи та відобразити у табелі?
  • Посадовий оклад завідувача навчально-виробничої практики педагогічного коледжу Який посадовий оклад має бути в завідувача навчально-виробничої практики педагогічного коледжу та чи має він право на 360 чи 480 годин річного педагогічного навантаження? Чи може він суміщати свою посаду з посадою завідувача навчально-методичного кабінету в межах одного закладу?
  • Документи, що підтверджують право на «дитячу» відпустку Додаткова відпустка працівникам, які мають дітей, надається на підставі їх заяви і документів, що підтверджують право на таку відпустку. Про те, які саме документи працівник повинен надати роботодавцеві в кожному конкретному випадку, можна дізнатися з листів Мінпраці від 14.04.2008 р. № 235/0/15-08/13 і від 04.10.2010 р. № 306/13/116-10. А щоб ви не витрачали час на їх пошуки, ми перелічимо ці документи в таблиці нижче.
  • Перелік професійних, міжнародних свят і пам’ятних дат у липні 2020 року
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше