Теми статей
Обрати теми

Карантин: атестацію лікарів перенесли

МОЗ своїм наказом від 12.05.2020 р. № 1106 внесло зміни до низки нормативних документів.

У результаті:

1) лікарям, безпосередньо зайнятим на роботах з ліквідації захворювання на коронавірус, строк чергової атестації яких настає у 2020 році, зарахують 50 балів безперервного професійного розвитку.

Підстава — довідка, надана керівником установи охорони здоров’я, де лікар брав участь у роботах з ліквідації захворювання;

2) у 2020 році на період дії карантину, встановленого постановою КМУ від 11.03.2020 р. № 211, переноситься атестація на визначення знань і практичних навичок з присвоєнням (підтвердженням):

• звання «лікар-спеціаліст», а також присвоєння (підтвердження) кваліфікаційної категорії лікарів;

• фаху «провізор-спеціаліст», а також присвоєння (підтвердження) кваліфікаційної категорії провізорів та фармацевтів;

• звання «спеціаліст», а також присвоєння (підтвердження) кваліфікаційної категорії;

• кваліфікаційної категорії молодших спеціалістів з медичною освітою.

Строк дії посвідчень про кваліфікаційну категорію та сертифікатів зазначених працівників, який минає в період дії карантину, і протягом 30 днів з дня його скасування, подовжується на один рік. Такі працівники мають право атестуватися в шестимісячний строк після закінчення карантину.

Наказ № 1106 набрав чинності 02.06.2020 р., але застосовується з 12.03.2020 р.

ФСС оновив Перелік санаторно-курортних установ

ФСС на своєму офіційному сайті виклав оновлений Перелік санаторно-курортних установ у розрізі профілів медичної реабілітації для відшкодування витрат за надані застрахованим особам послуги з реабілітаційного лікування.

Нагадаємо: 01.01.2018 р. застраховані особи отримали можливість самостійно обирати санаторно-курортний заклад для проведення реабілітаційного лікування.

Це відбулося завдяки постанові правління ФСС від 13.07.2017 р. № 39.

Ознайомитися з Переліком можна на офіційному сайті ФСС за посиланням: fssu.gov.ua/fse/control/main/uk/publish/article/952253.

Реформа оплати праці держслужбовців

Кабмін схвалив нову концепцію з реформування оплати праці держслужбовців*. Її мета — змінити систему і підходи до регулювання оплати праці у сфері держслужби для підвищення конкурентоспроможності зарплати держслужбовців, її прозорості, передбачуваності та справедливості, а також привести регулювання оплати праці у відповідність із міжнародними стандартами.

* kmu.gov.ua/news/uryadom-shvaleno-koncepciyu-reformuvannya-sistemi-oplati-praci-derzhavnih-sluzhbovciv-ta-zatverdzheno-plan-zahodiv-z-yiyi-realizaciyi

Нова модель оплати праці передбачає:

• єдиний підхід до нарахування заробітної плати шляхом збільшення її фіксованої частини (не менше 70 %) і зменшення змінної складової (не більше 30 %);

• установлення рівня окладу відповідно до класифікації посад виходячи із цінності посади (обсягу, складності роботи та рівня відповідальності). Це позбавить від необхідності додаткового поділу державних органів на рівні;

• проведення справедливого і прозорого розподілу (перерозподілу) фондів оплати праці в держорганах, а також бюджетних коштів на оплату праці між ними.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі