Темы статей
Выбрать темы

Дистанційна робота: чи можна відмовити працівнику

Кучерова Оксана, юрист
Чи може роботодавець відмовити працівнику у переході на дистанційну роботу?

Багато роботодавців усе ще не наважуються відпускати працівників працювати вдома.

Чому? Склалася думка, що «віддалених» працівників складніше контролювати і мотивувати. Тож чи можна в такому разі відмовити працівнику у переході на дистанційну роботу?

Насправді, уведення дистанційної роботи є запобіжником для масового звільнення працівників, сприяє належній та більш ефективній організації роботи, збереженню кадрового потенціалу підприємства та налагоджених технологічних і виробничих процесів.

Саме тому Законом України від 17.03.2020 р. № 530-IX передбачено, що на період установлення карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), роботодавець може доручити працівникові, у тому числі державному службовцю, службовцю органу місцевого самоврядування, виконувати протягом певного періоду роботу, визначену трудовим договором, удома.

Отже, роботодавцям було надано право (а не встановлено обов’язок) доручати працівникові на період встановлення карантину виконувати роботу, визначену трудовим договором, не на робочому місці.

У свою чергу, Закон України від 30.03.2020 р. № 540-IX нарешті ввів у законодавче поле визначення дистанційної роботи і його відтепер можна знайти в оновленій ст. 60 КЗпП.

ЦИТАТА

Дистанційна робота — це форма організації праці, коли робота виконується працівником за місцем його проживання чи в іншому місці за його вибором, у тому числі за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій, але поза приміщенням роботодавця.

З 2 квітня 2020 року розпочала діяти вимога про обов’язковість письмової форми при укладенні трудового договору про дистанційну (надомну) роботу (п. 61 ч. 1 ст. 24 КЗпП). Поряд з цим, якщо ви вводите дистанційну (надомну) роботу, зокрема, на час загрози поширення епідемії, пандемії, то умову про таку роботу можна просто зафіксувати у відповідному наказі (розпорядженні) роботодавця (ч. 2 ст. 60 КЗпП).

Підкреслює це й Держпраці в Запорізькій області (повідомлення від 27.04.2020 р. на сайті zp.dsp.gov.ua). На їх думку, якщо працівник виявив таке бажання і специфіка його роботи дозволяє виконувати її дистанційно, йому необхідно лише погодити це питання з роботодавцем та написати відповідну заяву.

Звідси випливає, що для того, щоб працівник міг спокійно працювати вдома, потрібно не тільки його бажання, але й бажання роботодавця.

Тож роботодавець може відмовити працівнику у переході на дистанційну роботу. Тим паче, що не за будь-якою посадою вийде працювати з дому. Якщо на період карантину це робити неможливо, то слід обрати один із інших варіантів обґрунтованої відсутності на роботі (наприклад, відпустка).

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше