Темы статей
Выбрать темы

Індексуємо зарплату у квітні 2022 року

Будз Владимир, эксперт по вопросам оплаты труда и трудовых отношений
На квітневу індексацію впливає індекс інфляції за лютий 2022 року. Він становить 101,6 %. Якими будуть коефіцієнти та суми поточної індексації зарплати за квітень 2022 року — дізнаєтеся з нашої статті.

Майте на увазі: введення воєнного стану не впливає на необхідність нарахування індексації. Її проводимо за тими самими правилами, що й у довоєнний час.

«Базовим» місяцем для індексації зарплати є місяць, у якому підвищили посадовий оклад (абз. 1 і 2 п. 5 Порядку № 1078). При цьому зарплату індексують у межах ПМПО. Частина зарплати, що перевищує цей показник, індексації не підлягає. У квітні 2022 року зарплату слід індексувати в межах 2481 грн (за наявності права на індексацію).

Нижче в таблиці наведено величини приросту ІСЦ (коефіцієнти індексації) для індексації зарплати за квітень 2022 року і суми поточної індексації (для повністю відпрацьованого місяця).

Коефіцієнти індексації та суми поточної індексації за КВІТЕНЬ 2022 року

img 1

Нагадаємо, як нею користуватися. Припустимо, місяць останнього підвищення окладу за обійманою посадою працівника — січень 2021 року. Отже, якщо квітень 2022 року він відпрацює повністю (на повній ставці, усі робочі дні/години фактично відпрацьовані), то сума поточної індексації — 290,28 грн (значення на перетині рядка «2021 — Сума» з графою «Січень»). Її ми отримали так: 2481 грн х 11,7 % = 290,28 грн.

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше