Теми статей
Обрати теми

Індексуємо зарплату у квітні 2022 року

Будз Володимир, експерт з оплати праці та трудових відносин
На квітневу індексацію впливає індекс інфляції за лютий 2022 року. Він становить 101,6 %. Якими будуть коефіцієнти та суми поточної індексації зарплати за квітень 2022 року — дізнаєтеся з нашої статті.

Майте на увазі: введення воєнного стану не впливає на необхідність нарахування індексації. Її проводимо за тими самими правилами, що й у довоєнний час.

«Базовим» місяцем для індексації зарплати є місяць, у якому підвищили посадовий оклад (абз. 1 і 2 п. 5 Порядку № 1078). При цьому зарплату індексують у межах ПМПО. Частина зарплати, що перевищує цей показник, індексації не підлягає. У квітні 2022 року зарплату слід індексувати в межах 2481 грн (за наявності права на індексацію).

Нижче в таблиці наведено величини приросту ІСЦ (коефіцієнти індексації) для індексації зарплати за квітень 2022 року і суми поточної індексації (для повністю відпрацьованого місяця).

Коефіцієнти індексації та суми поточної індексації за КВІТЕНЬ 2022 року

img 1

Нагадаємо, як нею користуватися. Припустимо, місяць останнього підвищення окладу за обійманою посадою працівника — січень 2021 року. Отже, якщо квітень 2022 року він відпрацює повністю (на повній ставці, усі робочі дні/години фактично відпрацьовані), то сума поточної індексації — 290,28 грн (значення на перетині рядка «2021 — Сума» з графою «Січень»). Її ми отримали так: 2481 грн х 11,7 % = 290,28 грн.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі