Темы статей
Выбрать темы

Доплата до МЗП: наслідки

Кравченко Дарья, эксперт по оплате труда
Ми довго розповідали про те, як застосовувати та визначати доплату до МЗП. Але як така виплата вплине на розрахунок інших трудових показників? І що буде, якщо не виконати МЗП-вимогу? Саме про це зараз і поговоримо.

Вплив на інші виплати

Після того як працівникові нараховано та виплачено «трудову» доплату, виникає запитання: як вплине така виплата на розрахунок інших показників? Чи потрібно її враховувати при розрахунку лікарняних, відпускних тощо в наступних звітних періодах? Відповідь шукайте в таблиці нижче.

Показник

Підстави включення МЗП-доплати до розрахунку

Середня зарплата за Порядком № 100 (для відпускних, оплати днів відрядження, виплат солдатам підприємства тощо)

Включаємо. На це є дві підстави:

1) п. 3 самого Порядку № 100. Ця норма при розрахунку середньої зарплати у всіх випадках її збереження дозволяє враховувати всі суми нарахованої заробітної плати згідно із законодавством та умовами трудового договору, крім зазначених у п. 4 Порядку № 100;

2) п. 4 Порядку № 100, що містить перелік виплат, які не беруть участі в розрахунку середньої зарплати. І доплата до МЗП у ньому не зазначена

Середня зарплата за Порядком № 1266 (для лікарняних, декретних)

Доплата до М3П братиме участь у розрахунку середньої зарплати. Порядок № 1266 дозволяє включати до розрахунку середньої зарплати для обчислення сум лікарняних та декретних усі виплати, що входять до фонду оплати праці (ФОП) та бази справляння ЄСВ.

Згідно з п.п. 2.2.1 Інструкції № 5 доплата до МЗП належить до ФОП, а відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 7 Закону про ЄСВ — потрапляє до бази нарахування ЄСВ у складі зарплати

Індексація зарплати

Доплата до рівня МЗП включається до фонду оплати праці у складі додаткової заробітної плати (п.п. 2.2.1 Інструкції № 5). Отже, така доплата включається до суми зарплати для її індексації

Денний заробіток для оплати періоду відрядження

До денного заробітку працівника включаються всі елементи зарплати, які він отримає згідно з умовами трудового, колективного договору в місяці, в якому його направляють у відрядження, тобто нараховані елементи зарплати за відпрацьовані ним дні (лист Мінсоцполітики від 06.08.2014 № 1126/13/84-14).

Тому доплату до рівня МЗП включають до розрахунку денного заробітку

Відповідальність

Вимога про нарахування зарплати не нижчої за МЗП (пропорційної МЗП) — це державна соціальна гарантія, виконувати яку зобов’язані всі роботодавці незалежно від їх фінансового стану та можливостей. І на час дії воєнного стану такий обов’язок не скасовано.

Тому за НЕвиконання МЗП-вимоги можуть бути накладені такі санкції:

— «трудовий» штраф за недотримання мінімальних державних гарантій щодо оплати праці згідно з абз. 4 ч. 2 ст. 265 КЗпП у розмірі 2 МЗП за кожного працівника, щодо якого вчинено порушення. У січні — вересні 2022 року розмір такого штрафу становитиме 13000 грн, а вже у жовтні — грудні 2022 року — 13400 грн;

— адмінштраф на посадових осіб підприємств, установ, організацій згідно з ч. 1 ст. 41 КпАП у розмірі від 510 до 1700 грн. За повторне протягом року порушення або за ці дії щодо неповнолітньої, вагітної жінки, самотнього батька, матері або особи, яка їх замінює та виховує дитину віком до 14 років або дитину-інваліда, — від 1700 до 5100 грн.

Але! Мінекономіки вважає, що в умовах воєнного стану поряд із звільненням за порушення податкового законодавства повинно діяти звільнення і від штрафів за порушення трудового законодавства. Звичайно, якщо буде доведено, що таке порушення сталося внаслідок випадку або непереборної сили.

Щойно вищезгадані обставини будуть усунуті, роботодавець все одно повинен буде виконати всі свої зобов’язання перед працівниками.

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше