Темы статей
Выбрать темы

Працівник на медичному обстеженні за направленням ТЦК

Долгая Ирина, эксперт по оплате труда
Не кожен громадянин може бути призваний на військову службу. Є низка критеріїв, якими це визначено. Серед таких, які є обов’язковими, — придатність фізособи до служби за станом здоров’я. Така придатність може бути визначена шляхом проходження фізособою медичного обстеження. На таке обстеження громадян призовного віку направляють територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК). Які гарантії передбачено для працюючого громадянина під час його медобстеження за роботодавцем, зараз розкажемо.

Гарантії

Якщо у призовника немає підстав для відстрочки від призову на військову службу, йому можуть вручити повістку на проходження військово-лікарської комісії (далі — ВЛК).

Особи, які направляються відповідними районними (міськими) ТЦК, Центральним управлінням або регіональним органом СБУ, відповідним підрозділом Служби зовнішньої розвідки України на медичний огляд (медичне обстеження в амбулаторних чи стаціонарних умовах), лікування, звільняються від роботи на час, необхідний для перебування в лікувальному закладі охорони здоров’я, із збереженням за ними місця роботи, займаної посади і середньої заробітної плати (ч. 2 ст. 119 КЗпП відповідно до ч. 2 ст. 21 Закону № 2232*).

* Закон України «Про військовий обов’язок і військову службу» від 25.03.92 № 2232-XII.

Тобто на період проходження медобстеження призовника для визначення його придатності/непридатності да військової служби роботодавець повинен:

— звільнити працівника від виконання обов’язків (це не звільнення з роботи, а увільнити від роботи);

— зберігати за ним місце роботи, посаду, а також виплачувати середній заробіток з урахуванням положень Порядку № 100**. Середню зарплату обчислюємо виходячи з виплат за останні 2 місяці роботи, що передують місяцю, на який припадає початок медобстеження.

** Порядок обчислення середньої заробітної плати, затверджений постановою КМУ від 08.02.95 № 100.

Відповідно до п. 2.18 Інструкції № 455*** особам, які проходять обстеження в лікувально-профілактичних закладах за направленням військових комісаріатів, видається довідка довільної форми, засвідчена підписом завідувача відділення та печаткою лікувально-профілактичного закладу.

*** Інструкція про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, затверджена наказом МОЗ від 13.11.2001 № 455.

Оформлення

Оформлюємо відсутність працівника за час медобстеження наказом (розпорядженням). Підставою для його видання буде відповідно повістка і меддовідка про проходження обстеження.

У наказі, серед іншого, зазначаємо:

— увільнити працівника від виконання роботи на час проходження медобстеження. Тут можна також прописати «звільнити», як у нормі ч. 2 ст. 21 Закону № 2232. Але не плутати зі звільненням з роботи (це не переривання трудових відносин, а лише тимчасове увільнення);

— за час медобстеження зберігати місце роботи, посаду і середній заробіток.

Табелювання

У табелі обліку робочого часу ставимо відмітку ІН (цифрова позначка — 22), або іншу, яка застосовується на вашому підприємстві в таких випадках.

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше