Темы статей
Выбрать темы

Індексуємо зарплату за березень 2022 року

Рудая Татьяна, шеф-редактор журнала «Оплата труда»
Індексацію заробітної плати повинні проводити всі роботодавці.

Для березня 2022 року пропонуємо скористатися нижченаведеною таблицею. На березневу індексацію впливає індекс інфляції за січень 2022 року. Він становить 101,3 %.

Нагадаємо, що зарплату індексують у межах прожиткового мінімуму для працездатної особи. У березні 2022 року цей показник становить 2481 грн. А отже, індексації підлягає зарплата в межах 2481 грн. Суму, що перевищує цей обмежувач, не індексують.

Нагадаємо, як користуватися таблицею. Припустимо, місяць останнього підвищення окладу за обійманою посадою працівника — січень 2021 року. Отже, якщо березень 2022 року він відпрацює повністю (на повній ставці, усі робочі дні/години фактично відпрацьовані), то сума поточної індексації — 173,67 грн (значення на перетині рядка «2021 — Сума» з графою «Січень»). Її ми отримали так: 2481 грн х 7,0 % = 173,67 грн.

Зауважте! У разі неповного робочого часу або ж не повністю відпрацьованого місяця індексацію слід виплачувати пропорційно відпрацьованому часу.

Коефіцієнти індексації та суми поточної індексації за БЕРЕЗЕНЬ 2022 року

img 1

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше