№5

Оплата труда, март, 2022/№ 5 Другие номера журнала ›
  • Воєнний стан: відповідаємо на запитання Указ Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24.02.2022 № 64/2022 затверджено ВРУ 24.02.2022. Строк уведення — на 30 діб з 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року. Крім того, 24.02.2022 набрав чинності Указ Президента України «Про загальну мобілізацію» від 24.02.2022 № 69/2022. Мобілізація проводиться протягом 90 діб із дня набрання чинності цим Указом. Паралельно йде призов резервістів. Та є багато українців, які за покликом серця, а не згідно з указом готові зі зброєю в руках захищати свою Батьківщину. Перед роботодавцями зараз стоїть багато викликів. Адже з ними на зв’язку продовжують знаходитися працівники. Ми готові вам допомогти та відповісти на основні запитання.
  • Зарплата наперед в умовах війни Колективним договором встановлено терміни виплати зарплати за першу половину місяця (авансу) — 15 числа, а зарплати за другу половину місяця — останній день місяця. В умовах жахів війни роботодавець вирішив підтримати своїх працівників і виплатив 1 березня 2022 року всю зарплату за березень. Чи буде це вважатися порушенням чинного законодавства?
  • Призов резервістів: про що потрібно не забути роботодавцеві Наказ Верховного Головнокомандувача ЗСУ «Про призов резервістів на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період» від 22.02.2022 № 2 набрав чинності 23.02.2022. Максимальний строк, на який призиватимуться резервісти, — 365 днів з дня набрання чинності зазначеним наказом. Звісно, серед резервістів будуть і ті, хто є найманими працівниками. Тож давайте пробіжимося по гарантіях для таких осіб, про які слід знати роботодавцям.
  • е-Лікарняний сумісника: алгоритм дій роботодавця Право на допомогу по тимчасовій непрацездатності мають працівники як за основним місцем роботи, так і за сумісництвом. Яким нюансам потрібно приділити увагу, якщо відкрив лікарняний зовнішній сумісник? Про це розкажемо у статті.
  • Перехідний лікарняний і вимога про сплату ЄСВ з МЗП За 15 відпрацьованих днів лютого 2022 року працівнику (основний, без інвалідності) нарахована зарплата у сумі 4875,00 грн. З 22 лютого по 1 березня 2022 року він хворів (сформований е-лікарняний). Чи потрібно у лютому сплачувати ЄСВ з МЗП?
  • Зайві декретні виявлені під час перевірки: що робити Промахи трапляються в кожного. Тому не варто зневірятися. Намагайтеся все швиденько виправити. Особливо за ситуації, коли за результатами перевірки ФСС були виявлені надміру нараховані декретні. Тут важливо терміново повернути надміру витрачені кошти ФСС. А потім компенсувати збиток підприємству. Як це зробити — розповімо в цій статті.
  • Індексуємо зарплату за березень 2022 року Індексацію заробітної плати повинні проводити всі роботодавці.
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше