Теми статей
Обрати теми

Про затвердження розміру преференційної поправки при визначенні переможця конкурсу на право оренди державного та комунального майна у 2009 році

Редакція ББ
Постанова від 25.03.2009 р. № 249

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПРО ЗАТВЕРДЖЕННЯ РОЗМІРУ ПРЕФЕРЕНЦІЙНОЇ ПОПРАВКИ ПРИ ВИЗНАЧЕННІ ПЕРЕМОЖЦЯ КОНКУРСУ НА ПРАВО ОРЕНДИ ДЕРЖАВНОГО ТА КОМУНАЛЬНОГО МАЙНА У 2009 РОЦІ

Постанова від 25.03.2009 р. № 249

 

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Державний бюджет України на 2009 рік» Кабінет Міністрів України

постановляє:

1. Затвердити розмір преференційної поправки при визначенні переможця конкурсу на право оренди державного та комунального майна у 2009 році:

0,8 — для орендаря, що протягом строку дії договору оренди здійснив за згодою орендодавця поліпшення орендованого майна, які неможливо відокремити від майна без заподіяння йому шкоди та вартість яких згідно з договором оренди не підлягала компенсації орендодавцем;

0,9 — для іншого орендаря.

2. Установити, що преференційна поправка застосовується до конкурсної пропозиції орендної плати орендаря, який належним чином виконував свої обов’язки за договором оренди, за формулою:

П2 = П1 : Пп,

де П2 — скоригована конкурсна пропозиція орендаря, яка застосовується для порівняння з пропозиціями інших учасників конкурсу, гривень; П1 — конкурсна пропозиція орендаря, гривень; Пп — преференційна поправка.

У разі визнання орендаря переможцем конкурсу орендна плата в договорі встановлюється у розмірі його конкурсної пропозиції без урахування преференційної поправки.

 

Прем’єр-міністр України Ю. Тимошенко

 

Коментар редакції

 

ПРЕФЕРЕНЦІЙНА ПОПРАВКА ДО ЗАПРОПОНОВАНОЇ ОРЕНДНОЇ ПЛАТИ У 2009 РОЦІ

Нормами

ст. 73 Закону про держбюджет-2009 установлено, що у 2009 році передача в оренду державного та комунального майна здійснюється виключно на конкурсних засадах. При цьому орендодавець при визначенні переможця конкурсу, за інших рівних умов віддає перевагу пропозиціям орендаря, який належним чином виконував свої обов’язки, шляхом застосування преференційної поправки. У цій же статті передбачено, що розмір такої поправки встановлює Кабмін і він не може бути менше 0,8.

З метою реалізації цього положення КМУ

постановою, що коментується, установив розмір преференційної поправки при визначенні переможця конкурсу на право оренди державного та комунального майна, що проводиться у 2009 році.

По суті, преференційна поправка є коефіцієнтом, який застосовується орендодавцем до конкурсної пропозиції орендаря, який належним чином виконував свої обов’язки. Розмір цієї поправки залежить від того, чи передбачено договором оренди компенсацію орендодавцем невід’ємних поліпшень майна, які було здійснено орендарем під час дії договору оренди та які неможливо відокремити від такого майна без заподіяння йому шкоди.

При цьому слід мати на увазі, що

в договорі оренди з переможцем конкурсу необхідно буде зафіксувати розмір орендної плати, яку було фактично ним запропоновано без урахування коефіцієнта преференційної поправки.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі