Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ІНДЕКС ІНФЛЯЦІЇ В БЕРЕЗНІ — 101,4 %

За даними Держкомстату України, індекс споживчих цін на товари та послуги (індекс інфляції) у березні 2009 року до попереднього місяця склав

101,4 %.

 

СКАСУВАННЯ ЗАБОРОНИ ПЕРЕДОПЛАТ НЕ ПЕРЕДБАЧАЄТЬСЯ

Кабмін

постановою від 02.04.2009 р. № 310 уніс зміни до п.п. 6 п. 4 своєї постанови «Деякі питання організації бюджетного процесу» від 26.11.2008 р. № 1036, згідно з якими граничний строк заборони на здійснення попередньої оплати за товари, роботи і послуги розпорядниками коштів держбюджету, установлений раніше на 1 квітня, скасовано (із зазначеного підпункту вилучено слова і цифри «до 1 квітня 2009 р.»).

Тепер розпорядники коштів держбюджету з метою недопущення зростання дебіторської заборгованості

повинні здійснювати розрахунки виключно за фактично поставлені товари, виконані роботи та надані послуги, крім послуг з передплати періодичних друкованих видань, поштового зв’язку, з авіаперевезення державних офіційних і урядових делегацій та Президента, Голови Верховної Ради і його заступників, Прем’єр-міністра та першого віце-прем’єр-міністра України під час робочих поїздок, робіт, пов’язаних з виготовленням марок акцизного збору для алкогольних напоїв та тютюнових виробів, закупівлі путівок до ДП «Міжнародний дитячий центр «Артек» та «Український дитячий центр «Молода гвардія», реалізації проектів, що підтримуються міжнародними фінансовими організаціями, а також у випадках, визначених окремими рішеннями КМУ.

Постанова № 310

набуде чинності з дня її офіційного опублікування.

 

ДПАУ ЗАТВЕРДИЛА НОВІ ФОРМИ ЗВІТНОСТІ ЗІ ЗБОРУ ЗА СПЕЦІАЛЬНЕ ВОДОКОРИСТУВАННЯ

ДПАУ

наказом від 23.12.2008 р. № 802 затвердила нові форми податкових розрахунків збору за спеціальне водокористування в частині використання води.

Так,

починаючи зі звітності за І квартал 2009 року замість загальної форми Розрахунку збору за спеціальне використання водних ресурсів та за користування водами для потреб гідроенергетики, затвердженої спільним наказом Мінфіну, ДПА, Мінекономіки та Мінекобезпеки України від 01.10.99 р. № 231/539/118/219, слід використовувати окремі форми податкових розрахунків збору за спеціальне водокористування:

— у частині використання води, у тому числі використання води теплоелектростанціями з прямоточною системою водоспоживання, та використання поверхневих і підземних вод, які входять до складу напоїв;

— у частині використання води для потреб гідроенергетики;

— у частині використання поверхневих вод для потреб водного транспорту (крім стоянкових, службово-допоміжного і буксирного флотів).

Наказ № 802

зареєстровано в Мін’юсті 17.03.2009 р. за № 251/16267 та набув чинності 28.03.2009 р.

 

ЗМІНА РОЗМІРУ ОРЕНДНОЇ ПЛАТИ В ДОГОВОРІ ОРЕНДИ ДЕРЖМАЙНА

Держкомпідприємництва України

листом від 16.01.2009 р. № 264 роз’яснив правила зміни розмірів орендної плати.

Так, у

ст. 21 Закону про оренду держмайна передбачено можливість зміни розмірів орендної плати однієї з істотних умов договору оренди (за погодженням сторін, на вимогу однієї зі сторін у разі зміни цін та тарифів, в інших випадках, передбачених законодавством).

При цьому згідно зі

ст. 525 ЦКУ не допускається одностороння зміна умов договору , якщо інше не встановлено договором або законом.

Тому Держкомпідприємництва вважає, що

якщо орендодавець пропонує змінити розмір орендної плати, то такі зміни повинні оформлюватися двосторонньою додатковою угодою .

Якщо орендар відмовиться укласти таку угоду, договір оренди діятиме на попередніх умовах до закінчення його строку.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі