Теми статей
Обрати теми

Атестація керівника спортивної секції

Редакція ББ
Відповідь на запитання

АТЕСТАЦІЯ КЕРІВНИКА СПОРТИВНОЇ СЕКЦІЇ

 

Світлана МЕРЕНКОВА,

провідний контролер-ревізор КРВ в м. Харкові

 

Чи враховуються присвоєні (підтверджені) кваліфікаційні категорії викладачу фізичного виховання при нарахуванні заробітної плати за проведення занять спортивної секції в одному і тому ж навчальному закладі? Чи необхідно йому окремо атестовуватись як керівнику спортивної секції? Чи підходять для цього курси підвищення кваліфікації з дисципліни «фізичне виховання»?

(Львівська обл.)

 

Атестація педагогічних працівників

— це визначення їх відповідності посаді, яку вони обіймають, рівню кваліфікації, залежно від якого та стажу педагогічної роботи їм встановлюється кваліфікаційна категорія або відповідний посадовий оклад (ставка заробітної плати) в межах схеми посадових окладів.

Типове положення про атестацію педагогічних працівників України

затверджено наказом Міністерства освіти України від 20.08.93 р. № 310 (далі — Типове положення № 310). Схеми тарифних розрядів педагогічних працівників, у тому числі викладачів та керівників секцій, затверджені наказом Міністерства освіти і науки України «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 р. № 557 (далі — наказ № 557).

Відповідно до вимог

п. 2.1 Типового положення № 310 вчителі та викладачі усіх спеціальностей атестуються на відповідність посаді з установленням однієї з кваліфікаційних категорій.

За наслідками атестації викладачам встановлюються такі кваліфікаційні категорії: «спеціаліст», «спеціаліст II категорії», «спеціаліст I категорії», «спеціаліст вищої категорії»

(п. 4.1 Типового положення № 310). Схеми тарифних розрядів учителів та викладачів визначені в додатку 6 до наказу № 557 (див. таблицю):

 

Найменування посад

Тарифні розряди

Учителі всіх спеціальностей, викладачі:

вищої категорії

12

першої категорії

11

другої категорії

10

без категорії

8 — 9

 

Що стосується керівників гуртків, секцій студій та інших форм гурткової роботи, то відповідно до

п. 2.2 Типового положення № 310 вони атестуються на відповідність посаді, яку обіймають, з визначенням посадового окладу (ставки заробітної плати).

Схеми тарифних розрядів керівників гуртків, секцій студій та інших форм гурткової роботи визначені в

додатку 8 до наказу № 557 (8 — 10 тарифні розряди)* і установлюються за наслідками атестації.

* Згідно з приміткою 7 до п. 10 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102, умови визначення тарифних розрядів керівникам гуртків, секцій, студій поширюються на всі типи установ освіти.

Таким чином, викладачу фізичного виховання

не може бути врахована присвоєна (підтверджена) кваліфікаційна категорія при нарахуванні заробітної плати за проведення занять у спортивній секції. У цьому випадку йому необхідно проходити окрему атестацію як керівнику спортивної секції з визначенням посадового окладу.

Що стосується запитання, чи підходять для цього курси підвищення кваліфікації з дисципліни «фізичне виховання», відповідаємо: так, підходять. Згідно з вимогами п. 3.4 Типового положення № 310 атестація педагогічних працівників, у тому числі зазначених у п. 2.2 розділу II Типового положення № 310, передбачає попереднє (не рідше одного разу на п’ять років) підвищення кваліфікації на засадах вільного вибору змісту, програм, форм навчання, організацій та установ, акредитованих в установленому порядку на здійснення підвищення кваліфікації.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі