Теми статей
Обрати теми

Підвищення окладів у зв’язку зі шкідливими та важкими умовами праці

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ПІДВИЩЕННЯ ОКЛАДІВ У ЗВ’ЯЗКУ ЗІ ШКІДЛИВИМИ ТА ВАЖКИМИ УМОВАМИ ПРАЦІ

 

Ольга ВІТКОВСЬКА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Чи мають право на підвищення окладів у зв’язку зі шкідливими та важкими умовами праці такі працівники територіального центру обслуговування пенсіонерів та одиноких громадян:

— директор територіального центру;

— заступник директора;

— директор спеціального житлового будинку одиноких непрацездатних громадян, який входить до структури центру;

— завідувач відділення соціальної допомоги вдома?

(м. Керч)

 

Ні, не мають.

Пояснимо чому. Звернемося до Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених спільним наказом Мінпраці та Міністерства охорони здоров’я України від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови № 308/519).

Абзацом 1 п.п. 2.4.5 Умов № 308/519

передбачено підвищення посадових окладів (тарифних ставок) у зв’язку зі шкідливими і важкими умовами праці на 25 і 15 % працівників закладів та структурних підрозділів, перелік яких наведено в додатку 3 до Умов № 308/519. Ці підвищення встановлюються до посадового окладу, визначеного пп. 2.1 — 2.2 Умов № 308/519 з урахуванням підвищень за кваліфікаційну категорію, оперативне втручання, диплом з відзнакою, керування санітарним транспортом.

Перелік посад працівників, яким посадові оклади (тарифні ставки) підвищуються у зв’язку зі шкідливими та важкими умовами праці, затверджується керівником за погодженням з профспілковим комітетом залежно від функціональних обов’язків та обсягу роботи у шкідливих і важких умовах праці.

Працівники територіальних центрів обслуговування пенсіонерів та одиноких громадян, які обіймають посади, визначені

п. 2.6 додатка 3 до Умов № 308/519 , мають право на підвищення посадових окладів (ставок) на 15 % у зв’язку зі шкідливими і важкими умовами праці. До таких посад належать:

— посади лікарів незалежно від їх найменування; інженерів, які працюють з апаратами для глухих, ремонтують їх, складають програми для навчання розвитку мови на комп’ютерах;

— посади спеціалістів з базовою та неповною вищою медичною освітою незалежно від їх найменування, спеціалісти з соціальної роботи (соціальної допомоги вдома), соціальні працівники;

— посади молодших медичних сестер усіх найменувань, сестри-хазяйки, соціальні працівники.

Посади директора територіального центру, заступника директора, директора спеціального житлового будинку одиноких непрацездатних громадян, завідувача відділення соціальної допомоги вдома не зазначено в п. 2.6 додатка 3 до Умов № 308/519. Вони є керівними працівниками і не мають права на підвищення посадових окладів у зв’язку зі шкідливими та важкими умовами праці. Виняток становлять випадки, коли вони разом із керівною роботою поєднують роботу за посадами, робота на яких дає право на підвищення окладів за шкідливі та важкі умови праці.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі