Теми статей
Обрати теми

Про затвердження Переліку платних послуг, які можуть надаватися закладами фізичної культури і спорту, що утримуються за рахунок бюджетних коштів

Редакція ББ
Постанова від 14.04.2009 р. № 356

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПРО ЗАТВЕРДЖЕННЯ ПЕРЕЛІКУ ПЛАТНИХ ПОСЛУГ, ЯКІ МОЖУТЬ НАДАВАТИСЯ ЗАКЛАДАМИ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ, ЩО УТРИМУЮТЬСЯ ЗА РАХУНОК БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ

Постанова від 14.04.2009 р. № 356

 

Кабінет Міністрів України

постановляє:

1. Затвердити Перелік платних послуг, які можуть надаватися закладами фізичної культури і спорту, що утримуються за рахунок бюджетних коштів (додається).

2. Міністерству у справах сім’ї, молоді та спорту разом з Міністерством економіки і Міністерством фінансів затвердити у місячний строк порядок та умови надання платних послуг закладами фізичної культури і спорту, що утримуються за рахунок бюджетних коштів.

 

Прем’єр-міністр України Ю. Тимошенко

 

 

Затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 14.04.2009 р. № 356

ПЕРЕЛІК ПЛАТНИХ ПОСЛУГ, ЯКІ МОЖУТЬ НАДАВАТИСЯ ЗАКЛАДАМИ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ, ЩО УТРИМУЮТЬСЯ ЗА РАХУНОК БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ

 

1. Організація і проведення фізкультурно-спортивних та спортивно-видовищних заходів, реалізація абонементів на їх відвідування.

2. Проведення групових та індивідуальних занять з фізичної культури і спорту згідно з абонементами та квитками.

3. Надання спортивних споруд для проведення спортивно-видовищних заходів, занять з фізичної культури і спорту, організації спортивно-оздоровчих таборів.

4. Реалізація абонементів на відвідування саун, плавальних басейнів, льодових ковзанок тощо.

5. Організація і проведення групових та індивідуальних занять з фізичної культури і спорту з учнями та студентами понад норми, встановлені навчальними планами.

6. Проведення індивідуальних та додаткових занять з фізичної культури і спорту.

7. Організація і проведення навчання та підвищення кваліфікації фахівців з питань фізичної культури і спорту.

8. Проведення семінарів з питань фізичної культури і спорту.

9. Надання консультацій з питань проведення занять з фізичної культури і спорту.

10. Розроблення групових та індивідуальних фізкультурно-спортивних програм, комплексу фізичних вправ.

11. Надання учасникам та відвідувачам фізкультурно-спортивних заходів готелів, гуртожитків та пристосованих для тимчасового проживання приміщень.

12. Проведення монтажу та демонтажу некапітальних спортивних споруд, обладнання, спортивних майданчиків тощо.

13. Надання послуг з прокату спортивного спорядження, обладнання та інвентарю.

14. Проведення ремонту та технічного обслуговування спеціалізованих транспортних засобів, спортивного спорядження, обладнання та інвентарю.

15. Надання послуг з автомобільного перевезення спортивних команд, спортивного спорядження, обладнання та інвентарю.

 

Коментар редакції

 

ЗАТВЕРДЖЕНО ПЕРЕЛІК ПЛАТНИХ ПОСЛУГ ДЛЯ ЗАКЛАДІВ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ

Важлива новина для адміністрацій та бухгалтерських служб закладів фізичної культури і спорту: Кабмін затвердив перелік платних послуг, які можуть надаватися такими закладами.

Останнім часом на адресу редакції надходили запитання щодо можливості надання закладами культури і спорту платних послуг та наведення їх переліку.

Зауважимо: до сьогодні окремого переліку платних послуг, які можуть надаватися закладами культури і спорту, затверджено не було. У цьому питанні слід було керуватися загальним

Переліком груп власних надходжень бюджетних установ, вимогами щодо їх утворення та напрямами використання, затвердженим постановою КМУ від 17.05.2002 р. № 659.

З дати набуття чинності

постановою, що коментується, тобто з 18.04.2009 р., щодо питань платних послуг, які можуть надаватися закладами фізичної культури і спорту, необхідно керуватися також затвердженим Переліком.

Платні послуги, які надаються бюджетними установами,

повинні відповідати перелікам дозволених платних послуг, що визначено нормативними документами для відповідної галузі.

При цьому варто звернути увагу на листи Міністерства фінансів України від 18.04.2007 р. № 31-16020-01-9/8023 (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2007, № 23, с. 16) та Державного казначейства України від 13.04.2007 р. № 3.3-07/877-4520 (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2007, № 17, с. 31), в яких зазначено: доходи бюджетних установ, які не належать до жодної з груп власних надходжень, а також доходи, щодо отримання яких немає законодавчих підстав, не можуть належати бюджетним установам і повинні перераховуватися до державного бюджету.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі