Теми статей
Обрати теми

Оплата днів перебування на курсах підвищення кваліфікації

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ОПЛАТА ДНІВ ПЕРЕБУВАННЯ НА КУРСАХ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ

 

Ольга ВІТКОВСЬКА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Лікар міської поліклініки займає 1,0 ставки за основною посадою і 0,5 ставки за сумісництвом. З 09.03.2009 р. по 10.04.2009 р. (30 календарних днів) його направляють за основною посадою на курси підвищення кваліфікації.

1. Як розрахувати середню зарплату для оплати днів перебування на курсах, якщо в поліклініці ведеться підсумований облік робочого часу? Слід визначати заробітну плату середньоденну чи середньогодинну?

2. Оплату курсів провадити за робочі дні (з 09.03.2009 р. по 10.04.2009 р.) за графіком роботи лікаря при 6-денному робочому тижні чи враховувати графік самих курсів?

(м. Харків)

 

Згідно з

п. «в» частини першої ст. 77 Основ законодавства України про охорону здоров’я від 19.11.92 р. № 2801-XII медичні працівники мають право на підвищення кваліфікації, перепідготовку не рідше одного разу на п’ять років у відповідних закладах та установах.

Порядок документального оформлення відрядження на курси підвищення кваліфікації підпорядковується загальним правилам оформлення службових відряджень, викладеним в

Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженій наказом Мінфіну від 13.03.98 р. № 59 .

Як передбачено

п. 1 постанови КМУ «Про гарантії та компенсації для працівників, які направляються для підвищення кваліфікації, підготовки, перепідготовки, навчання іншим професіям з відривом від виробництва» від 28.06.97 р. № 695 (далі — постанова № 695), за працівниками, направленими на курси підвищення кваліфікації, зберігається середня заробітна плата за місцем основної роботи за весь період навчання.

Розрахунок середньої заробітної плати здійснюють відповідно до

Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою КМУ від 08.02.95 р. № 100 (далі — Порядок № 100).

Зверніть увагу: згідно з

п.п. «ї» п. 4 Порядку № 100 при обчисленні середньої заробітної плати в усіх випадках її збереження не враховується зарплата на роботі за сумісництвом (за винятком працівників, для яких включення її до середнього заробітку передбачено чинним законодавством).

Зауважимо:

п. 10 Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ та організацій, затвердженого спільним наказом Мінпраці, Мінфіну, Мін’юсту від 28.06.93 р. № 43, передбачено, що при обчисленні середнього заробітку медичним та фармацевтичним працівникам лікувально-профілактичних установ охорони здоров’я заробітна плата враховується на всіх місцях роботи.

Водночас питання гарантій та компенсацій для працівників, які направляються

на курси підвищення кваліфікації, регулює безпосередньо постанова № 695, де зазначено, що за працівниками, які направляються на курси підвищення кваліфікації, зберігається середній заробіток за основним місцем роботи.

Тому в цьому випадку за лікарем, направленим на курси підвищення кваліфікації,

зберігається середня заробітна плата за основним місцем роботи. Заробітна плата на роботі за сумісництвом не враховується при обчисленні середньої заробітної плати для оплати часу перебування на курсах підвищення кваліфікації.

1. Згідно з

п. 2 Порядку № 100 у всіх випадках збереження середньої заробітної плати, крім оплати відпусток, середньомісячна заробітна плата обчислюється виходячи з виплат за останні 2 календарні місяці роботи, що передують події, з якою пов’язана відповідна виплата.

Отже, середньомісячна заробітна плата для оплати періоду перебування на курсах підвищення кваліфікації обчислюється виходячи з виплат за останні

2 календарні місяці роботи, що передують місяцю направлення на курси.

Згідно з

п. 8 Порядку № 100 розрахунок середньої заробітної плати за останні 2 місяці роботи здійснюється шляхом множення середньоденного (годинного) заробітку на кількість робочих днів (годин).

В організаціях, що застосовують підсумований облік робочого часу, для обчислення середнього заробітку конкретного працівника використовується середньогодинна заробітна плата

.

Таким чином, оскільки в поліклініці встановлено підсумований облік робочого часу, то при обчисленні середньої зарплати для оплати днів перебування на курсах підвищення кваліфікації

необхідно визначати середньогодинну заробітну плату.

Середньогодинна заробітна плата визначається діленням заробітної плати за фактично відпрацьовані протягом двох місяців робочі дні на кількість відпрацьованих робочих годин

(п. 8 Порядку № 100).

Відповідно до вимог

Порядку № 100 при визначенні сумарного заробітку за розрахунковий період для визначення середньої заробітної плати слід ураховувати виплати, наведені в п. 3 Порядку № 100, і не враховувати виплати, наведені в п. 4 Порядку № 100.

2. Як уже зазначалося, середня заробітна плата розраховується шляхом множення середньогодинної заробітної плати на кількість робочих годин, які має бути оплачено за середнім заробітком. Години, за які зберігається середня заробітна плата, визначаються на підставі табеля обліку робочого часу (графіка роботи лікаря).

У цьому випадку середній заробіток виплачують за ті години, які є робочими за графіком роботи лікаря при 6-денному робочому тижні. Графік проведення занять на курсах підвищення кваліфікації при цьому не має значення.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі