Теми статей
Обрати теми

Типові штати централізованих бухгалтерій

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ТИПОВІ ШТАТИ ЦЕНТРАЛІЗОВАНИХ БУХГАЛТЕРІЙ

 

Тетяна РЯБУХА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Які існують типові штати для централізованих бухгалтерій на сьогоднішній день?

(м. Харків)

 

Типові штати централізованих бухгалтерій визначені

постановою Ради міністрів Української РСР «Про типові штати централізованих бухгалтерій при обласних, міських та районних відділах /управліннях/ народної освіти, охорони здоров’я і культури та при центральних районних і міських лікарнях» від 17.05.79 р. № 255 (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2009, № 23).

Цим нормативним документом мають користуватися установи та заклади сфери

освіти і культури до прийняття нових типових штатів для цих сфер.

Що стосується установ та закладів сфери охорони здоров’я, то Типові штатні нормативи персоналу централізованих бухгалтерій при бюджетних закладах охорони здоров’я визначені в

додатку 45 до наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про штатні нормативи та типові штати закладів охорони здоров’я» від 23.02.2000 р. № 33 (далі — наказ № 33).

Обидва вищезазначені нормативні документи є чинними, однак

наказ № 33 був прийнятий пізніше, тому централізованим бухгалтеріям при закладах та установах охорони здоров’я необхідно керуватися саме ним.

Це пов’язано з тим, що в юриспруденції діє правило «наступний закон з того ж питання скасовує дію попередніх», згідно з яким у разі суперечності правових норм у нормативно-правових актах діють норми акта, що прийнятий пізніше.

Нагадаємо, що відповідно до п. 6 Інструкції з бухгалтерського обліку в установах і організаціях, що перебувають на Державному бюджеті СРСР, затвердженої наказом Міністерства фінансів СРСР від 10.03.87 р. № 61, що діє в частині, яка не суперечить вимогам Плану рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ та яка не застосовується в частині меморіальних ордерів, централізовані бухгалтерії створюються при міністерствах, відомствах, виконавчих комітетах рад народних депутатів та їх управліннях (відділах), а також при центральних міських і районних лікарнях та інших установах.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі