Теми статей
Обрати теми

Установлення посад лаборанта у школі

Редакція ББ
Відповідь на запитання

УСТАНОВЛЕННЯ ПОСАД ЛАБОРАНТА У ШКОЛІ

 

Світлана МЕРЕНКОВА, провідний контролер-ревізор КРВ у м. Харкові

 

Яку кількість штатних одиниць посад лаборанта необхідно ввести до штатного розпису загальноосвітньої середньої школи, яка має обладнані кабінети фізики і хімії за наявності 13-ти 7 — 11 класів?

(м. Запоріжжя)

 

Згідно зі

ст. 45 Закону України «Про загальну середню освіту» від 13.05.99 р. № 651-XIV штатні розписи державних та комунальних загальноосвітніх навчальних закладів незалежно від підпорядкування і типів установлюються відповідним органом управління освітою на підставі Типових штатних нормативів загальноосвітніх навчальних закладів, затверджених Міністерством освіти України. Відповідно до вимог ст. 32 Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних організацій, затверджених постановою КМУ від 28.02.2002 р. № 228 (далі — Порядок № 228), штатні розписи затверджуються керівником відповідної організації.

Водночас на сьогодні Типові штати не затверджено. У цьому питанні слід керуватися

Методичними рекомендаціями із питань порядку формування штатів загальноосвітніх навчально-виховних закладів, які було доведено листом Міністерства освіти і науки України від 19.06.2001 р. № 1/9-234 (зі змінами та доповненнями)*.

* Опубліковано на с. 20 цього номера.

Так, згідно з

п. 10 цих Методичних рекомендацій посада лаборанта вводиться за наявності обладнаних кабінетів фізики і хімії з розрахунку: 0,5 посади на п’ять 7 — 11 класів, але не більше 2,5 посади на школу. У школах з кількістю менше 100 учнів посада лаборанта не вводиться.

Таким чином, за наявності 13-ти 7 — 11 класів кількість штатних одиниць лаборанта, затверджених районним управлінням (відділом) освіти з урахуванням вимог п. 29 Порядку № 228 (про дотримання режиму економії бюджетних коштів), становитиме не більше 1 — 1,25 ставки.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі