Теми статей
Обрати теми

Питання надання компенсації за невикористану відпустку

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ПИТАННЯ НАДАННЯ КОМПЕНСАЦІЇ ЗА НЕВИКОРИСТАНУ ВІДПУСТКУ

 

Тетяна СТАШКІВ, начальник відділу режимів праці, нормування та професійної кваліфікації Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати і умов праці Міністерства праці та соціальної політики України

 

При звільненні держслужбовця було розраховано кількість днів щорічної відпустки, що підлягають компенсації, у результаті чого кількість днів склала 12,7 календарного дня. З урахуванням округлення виплачено компенсацію з розрахунку 13 календарних днів. Чи правильно це? Вища за рівнем організація наполягає на тому, що при розрахунку необхідно було врахувати один знак після коми (тобто виплатити компенсацію з розрахунку 12,7 календарного дня).

(м. Донецьк)

 

Згідно зі

ст. 24 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР (далі — Закон про відпустки) у разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей. При цьому право працівника на компенсацію не залежить від причини його звільнення.

Дні відпустки, за які необхідно виплатити компенсацію, розраховують пропорційно відпрацьованому часу.

Визначаючи невикористані дні відпустки, можна отримати дробову кількість днів. Зауважимо, що у трудовому законодавстві порядок їх округлення не передбачено, але й не заборонено.

Отже, якщо в організації прийнято рішення про округлення, то отримане в ході розрахунку неціле число календарних днів округлюється згідно із загальновстановленими правилами математики. У вашому випадку розрахункове значення 12,7 календарного дня слід було округлити до 13.

Крім того, зауважимо, що у

ст. 5 Закону про відпустки встановлено, що тривалість відпусток визначається цим Законом, іншими законами та нормативно-правовими актами України і незалежно від режимів та графіків роботи розраховується в календарних днях.

Наприклад, якщо стаж безперервної роботи працівника в конкретній установі або організації становить менше шести місяців, то тривалість щорічної відпустки визначається пропорційно кількості відпрацьованого часу (

ст. 10 Закону про відпустки). У цьому випадку розрахункове значення днів відпустки, які необхідно надати працівнику, округлюється до цілого числа.

При визначенні кількості днів відпустки, за які необхідно виплатити компенсацію, також має застосовуватися принцип округлення.

 

У липні 2009 року працівнику надається відпустка за 2004 — 2005 рр. Тривалість відпустки становить 42 календарні дні. Чи може працівник в поточному році взяти 24 календарні дні відпустки, а за решту 18 отримати компенсацію?

(Донецька обл.)

 

Так, може

. Згідно зі ст. 2 Закону про відпустки особи, які працюють за трудовим договором, мають право на відпустку. Таке право забезпечується, зокрема, забороною заміни відпустки грошовою компенсацією, крім випадків, передбачених ст. 24 Закону про відпустки.

Так, згідно зі

ст. 24 Закону про відпустки за бажанням працівника частина щорічної відпустки замінюється грошовою компенсацією. При цьому тривалість наданих працівнику щорічної та додаткової відпусток не може бути менше ніж 24 календарні дні.

Інакше кажучи, основною умовою для отримання грошової компенсації за частину щорічної відпустки є використання працівником

в обов’язковому порядку 24 календарних днів відпустки. До обов’язкових 24 календарних днів, які повинен використати працівник, входять дні щорічної (основної та додаткової) відпустки.

У вашому випадку працівник при встановленій тривалості щорічної відпустки в 42 календарні дні може взяти відпустку тривалістю не менше 24 календарних днів. За решту 18 календарних днів на підставі

ст. 24 Закону про відпустки він може отримати грошову компенсацію.

Оскільки згідно зі

ст. 24 Закону про відпустки частину щорічної відпустки може бути замінено грошовою компенсацією тільки за бажанням працівника, то для цього працівник повинен подати відповідну заяву.

Нагадаємо також, що згідно зі ст. 24 Закону про відпустки не допускається заміна грошовою компенсацією всіх видів відпусток особам віком до 18 років.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі