Теми статей
Обрати теми

Надбавка за розроблення проектів нормативно-правових актів

Редакція ББ
Відповідь на запитання

НАДБАВКА ЗА РОЗРОБЛЕННЯ ПРОЕКТІВ НОРМАТИВНО-ПРАВОВИХ АКТІВ

 

Алла ЛИТВИН, начальник відділу державного регулювання заробітної плати в бюджетній сфері Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці Міністерства праці та соціальної політики України

 

Чи має право керівник районного управління праці та соціального захисту населення на отримання надбавки за розроблення проектів нормативно-правових актів у розмірі 100 % посадового окладу? Чи має бути якесь підтвердження тому, що він розробляє ці проекти?

(м. Харків)

 

Відповідно до

п.п. 1 «в» п. 2 постанови КМУ «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» від 09.03.2006 р. № 268 керівникам органів, зазначених у п. 1 цієї постанови, надано право у межах затвердженого фонду оплати праці установлювати надбавку за високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи у розмірі до 100 % посадового окладу з урахуванням надбавок за ранг та вислугу років керівним працівникам і спеціалістам, які безпосередньо займаються розробленням проектів нормативно-правових актів, проводять експертизу проектів таких актів, що передбачено положеннями про відповідні структурні підрозділи.

Розроблення законопроектів

здійснюється відповідно до орієнтованих планів законопроектних робіт, на виконання актів Президента України та Кабінету Міністрів України і з власної ініціативи центральних органів виконавчої влади.

Експертиза нормативно-правових актів

— це розгляд, дослідження нормативно-правових актів з метою надання правильного висновку та правильної оцінки нормативно-правовим актам.

Зокрема, до нормативно-правових актів, за розробку та здійснення правової експертизи яких можуть встановлюватися надбавки за високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи у розмірі до 100 % посадового окладу з урахуванням надбавок за ранг та вислугу років, належать закони України, укази та розпорядження Президента України, постанови та розпорядження Кабінету Міністрів України, накази міністерства, інших міністерств та центральних органів виконавчої влади, що підлягають державній реєстрації.

Тобто зазначена надбавка може встановлюватися

керівним працівникам і спеціалістам структурних підрозділів, які безпосередньо займаються розробленням проектів нормативно-правових актів загального або локального характеру, що встановлюють, змінюють чи скасовують норми права і застосовуються неодноразово, проводять експертизу проектів таких актів, якщо положеннями про ці підрозділи та у посадових обов’язках працівників визначено здійснення такої роботи.

Відповідно до

п. 6 зазначеної постанови рішення про установлення цієї надбавки керівникам органів виконавчої влади, їх заступникам приймається органом вищого рівня.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі