Теми статей
Обрати теми

Винагорода працівнику, нагородженому почесною грамотою КМУ

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ВИНАГОРОДА ПРАЦІВНИКУ, НАГОРОДЖЕНОМУ ПОЧЕСНОЮ ГРАМОТОЮ КМУ

 

Ольга ВІТКОВСЬКА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Працівника нагороджено Почесною грамотою КМУ. Згідно з наказом керівника установи йому встановлено надбавку в розмірі 15 % посадового окладу відповідно до п. 14 Положення про Почесну грамоту Кабінету Міністрів України, затвердженого постановою КМУ від 26.12.2003 р. № 2021.

Ця надбавка є постійною чи тимчасовою? Чи слід її вносити до тарифікаційного списку?

(Запорізька обл.)

 

Відразу зауважимо:

установлення надбавки в розмірі 15 % посадового окладу в цьому випадку не відповідає вимогам законодавства. Розповімо все по черзі.

Дійсно, первісною редакцією

п. 14 Положення про Почесну грамоту Кабінету Міністрів України, затвердженого постановою КМУ від 26.12.2003 р. № 2021 (далі — Положення), було передбачено установлення надбавки в розмірі 15 % посадового окладу працівникам, нагородженим почесною грамотою КМУ. Однак уже у 2004 році згідно з постановою КМУ «Про нову редакцію пункту 14 Положення про Почесну грамоту Кабінету Міністрів України» від 16.02.2004 р. № 170 до п. 14 Положення було внесено зміни, згідно з якими як винагорода передбачалося не встановлення надбавки, а виплата одноразової винагороди в розмірі 50 % посадового окладу.

У 2008 році

Положення втратило чинність згідно з постановою КМУ від 20.08.2008 р. № 728. Цією ж постановою затверджено нове Положення про Почесну грамоту Кабінету Міністрів України.

Пунктом 13

нового Положення передбачено таке: нагородженим Почесною грамотою працівникам органів виконавчої влади та інших державних органів, умови оплати праці яких визначено актами Кабінету Міністрів України, виплачується одноразова винагорода в розмірі 50 % посадового окладу в межах фонду оплати праці працівників відповідного органу.

Іншим нагородженим Почесною грамотою особам

одноразова винагорода в розмірі 50 % посадового окладу виплачується за рахунок коштів установи, організації, де вони працюють, згідно з рішенням керівника.

Таким чином, у цьому випадку працівнику, нагородженому Почесною грамотою, за наказом керівника необхідно було виплатити одноразову винагороду в розмірі 50 % посадового окладу. Така надбавка в тарифікаційному списку не відображається.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі