Теми статей
Обрати теми

Придбання навчальної літератури дітям-сиротам

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ПРИДБАННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ЛІТЕРАТУРИ ДІТЯМ-СИРОТАМ

 

Людмила КУНГУРЦЕВА, головний спеціаліст відділу праці та нормативно-інформаційного забезпечення Міністерства освіти і науки України

 

За яким КЕКВ та в якому розмірі здійснюються видатки на придбання навчальної літератури дітям-сиротам?

 

Порядок виплати допомоги для придбання навчальної літератури врегульовано

п.п. 1 п. 13 постанови КМУ «Про поліпшення виховання, навчання, соціального захисту та матеріального забезпечення дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування» від 05.04.94 р. № 226.

Згідно із зазначеним

підпунктом особам з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування (згідно з визначенням термінів у ст. 1 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» особи з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, — це особи віком від 18 до 23 років, у яких у віці до 18 років померли чи загинули батьки, та особи, які були віднесені до дітей, позбавлених батьківського піклування), учням та студентам, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, до завершення навчання виплачується щорічна допомога для придбання навчальної літератури в розмірі трьох мінімальних ординарних (звичайних) академічних стипендій.

Виплата зазначеної допомоги провадиться протягом 30 днів після початку навчального року за рахунок коштів, що передбачаються для навчальних закладів у відповідних бюджетах.

Відповідно до

Роз’яснень щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затверджених наказом Державного казначейства України від 04.11.2004 р. № 194 (у редакції наказу від 08.12.2006 р. № 330), такі виплати проводяться за КЕКВ 1343 «Інші поточні трансферти населенню».

Ураховуючи те, що відповідно до

ст. 56 Закону України «Про Державний бюджет України на 2009 рік» від 26.12.2008 р. № 835-VI розмір мінімальних ординарних (звичайних) академічних стипендій становить:

— учням професійно-технічних навчальних закладів — 200 грн.;

— студентам вищих навчальних закладів I — II рівнів акредитації — 400 грн.;

— студентам вищих навчальних закладів III — IV рівнів акредитації — 530 грн.,

зазначені виплати повинні проводитися в таких розмірах:

— учням професійно-технічних навчальних закладів — 600 грн.;

— студентам вищих навчальних закладів I — II рівнів акредитації — 1200 грн.;

— студентам вищих навчальних закладів III — IV рівнів акредитації — 1590 грн.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі