Теми статей
Обрати теми

Уведення посади бібліотекаря і бібліографа до штатного розпису вищого навчального закладу І — ІІ рівня акредитації

Редакція ББ
Відповідь на запитання

УВЕДЕННЯ ПОСАДИ БІБЛІОТЕКАРЯ І БІБЛІОГРАФА ДО ШТАТНОГО РОЗПИСУ ВИЩОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ І — ІІ РІВНЯ АКРЕДИТАЦІЇ

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці та нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування Міністерства освіти і науки України

 

У вищому навчальному закладі І — ІІ рівня акредитації кількість студентів денної форми навчання становить 470 осіб, заочної — 33 особи. Обсяг бібліотечного фонду складає 46506 од. Чи має право такий вищий навчальний заклад ввести до штатного розпису посаду бібліотекаря, бібліографа та завідувача бібліотеки?

(м. Бердянськ)

 

Згідно з

п. 2 ст. 32 Закону України «Про вищу освіту» від 17.01.2002 р. № 2984-III структуру та штатний розпис вищого навчального закладу затверджує керівник вищого навчального закладу.

Типових штатних нормативів вищих навчальних закладів I — II рівня акредитації на сьогодні

не існує.

Слід зазначити, що до введення в дію

Закону України «Про освіту» від 23.05.91 р. № 1060-XII вищі навчальні заклади I — II рівня акредитації називалися середніми спеціальними навчальними закладами.

Щодо працівників бібліотек вищих та середніх спеціальних навчальних закладів, то для встановлення їх штатної чисельності існує

наказ Міністерства вищої та середньої спеціальної освіти СРСР «Про типові штати бібліотек вищих та середніх спеціальних навчальних закладів» від 22.12.78 р. № 1175 (далі — наказ № 1175).

Наказ № 1175

може використовуватися на підставі постанови Верховної Ради України «Про порядок тимчасової дії на території України окремих актів законодавства Союзу РСР» від 12.09.91 р. № 1545-XII.

Згідно з

наказом № 1175 кількість працівників бібліотеки середнього спеціального навчального закладу, на сьогодні вищого навчального закладу I — II рівня акредитації, визначається таким чином:

 

№ з/п

Найменування посад

Число читачів (за єдиним читацьким квитком)

до 1000

1000 — 2000

2000 — 3000

понад 3000

1

Директор (завідувач)

1

1

1

1

2

Завідувач відділу

1

3

Редактор

1

4

Старший бібліотекар*

1

2

3

3

5

Бібліотекар

1

3

4

4

6

Бібліографія

1

1

2

2

 

Разом

4

7

10

12

 

* Зазначимо, що такої посади, як «старший бібліотекар», на сьогодні не існує. Згідно з Класифікатором професій ДК 003:2005. Покажчик професійних назв робіт за кодами професій, затвердженим наказом Державного комітету з питань технічного регулювання та споживчої політики від 26.12.2005 р. № 375, існує посада «головний бібліотекар».

 

Але, ураховуючи давність цього документа та наявність нових умов роботи й підходів до вищої освіти сьогодні,

наказ № 1175 не може бути догмою при складанні штатного розпису адміністративно-управлінського персоналу — його можна використовувати як відправну точку для формування штатного розпису такої категорії персоналу.

Слід пам’ятати, що відповідно до

ст. 64 Закону України «Про Державний бюджет України на 2009 рік» від 26.12.2008 р. № 835-VI керівники бюджетних установ мають утримувати чисельність працівників та здійснювати фактичні видатки на заробітну плату, уключаючи видатки на премії та інші види заохочень або винагород, матеріальну допомогу, тільки в межах фонду заробітної плати, затвердженого для бюджетних установ у кошторисах чи планах використання бюджетних коштів.

Тобто все ж таки при затвердженні штатного розпису як адміністративно-управлінського персоналу, так і науково-педагогічного до прийняття нових штатних нормативів у першу чергу слід керуватися конкретними умовами роботи вищого навчального закладу та

наявним фондом оплати праці.

Крім того, відповідно до положень

Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102, — основного нормативно-правового акта, яким визначено умови оплати праці працівників вищих навчальних закладів I — II рівня акредитації, установам і закладам освіти надано право вирішувати деякі питання у сфері організації та оплати праці, зокрема затверджувати структуру та штати в межах створеного в установленому порядку фонду заробітної плати (фонду оплати праці).

Основні вимоги щодо затвердження штатних розписів викладено в

Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимогах до виконання кошторисів бюджетних установ, затверджених постановою КМУ від 28.02.2002 р. № 228 (далі — Порядок № 228).

Згідно з

п. 32 Порядку № 228 штатні розписи затверджуються керівником відповідної установи вищого рівня.

Штатні розписи національних вищих навчальних закладів, яким безпосередньо встановлено призначення в державному бюджеті, затверджуються керівниками цих закладів за погодженням з головним розпорядником, якщо інше не передбачено законодавством

(п. 33 Порядку № 228).

Згідно з

п. 13 Положення про державний вищий навчальний заклад, затвердженого постановою КМУ від 05.09.96 р. № 1074, контролювати дотримання штатно-фінансової дисципліни всіма підрозділами закладу має керівник вищого навчального закладу.

Одночасно звертаємо увагу на таке. На виконання спільного листа Міністерства освіти і науки України та Центрального комітету профспілки працівників освіти і науки України від 05.03.2009 р. № 1/9-146 № 02-5/92 згідно з досягнутими домовленостям між Міністерством і Центральним комітетом профспілки та з метою реалізації положень Закону України «Про професійні союзи, їх права та гарантії діяльності» від 15.09.99 р. № 1045-XIV, Галузевої угоди на 2007 — 2009 роки затвердження проектів кошторисів і штатних розписів навчальних закладів чи установ освіти органами вищого рівня управління освітою та наукою здійснюється після попереднього погодження з виборним профспілковим органом первинної профспілкової організації.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі