Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ІНДЕКС ІНФЛЯЦІЇ ЗА ЛИСТОПАД — 101,1 %

За даними Державного комітету статистики України, індекс споживчих цін (індекс інфляції) за листопад 2009 року становить

101,1 %.

 

РЕЄСТР ОТРИМАНИХ ТА ВИДАНИХ ПОДАТКОВИХ НАКЛАДНИХ ІЗ СІЧНЯ 2010 РОКУ НЕОБХІДНО ВЕСТИ ЗА НОВОЮ ФОРМОЮ

ДПАУ

наказом від 26.10.2009 р. № 582 унесла зміни до форми Реєстру отриманих та виданих податкових накладних, затвердженої наказом ДПАУ від 30.06.2005 р. № 244, виклавши її в новій редакції, а до порядку ведення цього Реєстру внесла зміни.

У

п. 6 наказу № 582 зазначено, що він набуває чинності з 1-го числа місяця, наступного за місяцем його офіційного опублікування. Оскільки цей наказ опубліковано 04.12.2009 р. у газеті «Офіційний вісник України» № 91, то заповнювати Реєстр отриманих та виданих податкових накладних за новою формою необхідно з 1 січня 2010 року.

 

УНЕСЕНО ЗМІНИ ДО ОРЕНДНИХ СТАВОК ЗА ВИКОРИСТАННЯ НЕРУХОМОГО ДЕРЖАВНОГО МАЙНА

Кабмін

постановою від 03.12.2009 р. № 1287 уніс зміни до абз. 2 та 3 п. 28 додатка 2 до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду державного майна, затвердженої постановою КМУ від 04.10.95 р. № 786.

Змінами передбачено, що орендна ставка для розміщення

громадських організацій інвалідів на площі, що не використовується для провадження підприємницької діяльності, не більше 100 кв. м (було — 50 кв. м) становить 1 %, а на площі понад 100 кв. м (було — 50 кв. м) — 7 %.

Постанова № 1287

набуде чинності з дня її офіційного опублікування.

 

РОЗМІРИ ДОПОМОГИ ПРИ НАРОДЖЕННІ ДИТИНИ БУДЕ ЗБІЛЬШЕНО З 2011 РОКУ

Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» щодо виплати допомоги при народженні дитини» від 17.11.2009 р. № 1723-VI

викладено в новій редакції ст. 12 «Розмір допомоги при народженні дитини» Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» від 21.11.92 р. № 2811-X, відповідно до якої допомога при народженні дитини обчислюється в розмірах прожиткового мінімуму для дітей віком до шести років, установлених на день народження дитини.

Так, допомога при народженні дитини надається в сумі, кратній

22 розмірам прожиткового мінімуму — на першу дитину; кратній 45 розмірам прожиткового мінімуму — на другу дитину; кратній 90 розмірам прожиткового мінімуму — на третю та кожну наступну дитину.

Виплата допомоги здійснюється

одноразово в дев’ятикратному розмірі прожиткового мінімуму при народженні дитини, остання сума допомоги на першу дитину виплачується протягом подальших 12 місяців, на другу дитину — 24 місяців, на третю та кожну наступну дитину — 36 місяців однаковими частинами в порядку, установленому Урядом.

Крім того,

Законом № 1723-VI доповнено перелік підстав для припинення виплати зазначеної допомоги. Так, виплата допомоги при народженні дитини припиняється в разі:

— позбавлення отримувача допомоги батьківських прав;

— відібрання дитини в отримувача допомоги без позбавлення батьківських прав;

— тимчасового влаштування дитини на повне державне утримання;

— припинення опіки або звільнення опікуна від його повноважень щодо конкретної дитини;

— нецільового використання коштів та незабезпечення отримувачем допомоги належних умов для повноцінного утримання та виховання дитини;

— виникнення інших обставин.

Закон

набуде чинності з 01.01.2011 р.

 

ДЕРЖКАЗНАЧЕЙСТВО НАГАДАЛО ПРО ПРАВИЛА ЗАСТОСУВАННЯ ДЕЯКИХ КЕКВ

Держказначейство України в

листі від 17.07.2009 р. № 15-10/1902-12012 нагадало про особливості застосування деяких КЕКВ. Зокрема:

— придбання

паливно-мастильних матеріалів здійснюється за КЕКВ 1135 «Оплата транспортних послуг та утримання транспортних засобів». Під час придбання ПММ предметом закупівлі визначається певний вид продукту нафтопереробки. Видатки на придбання палива та масел, що застосовуються для механізованих засобів спеціального призначення, необхідно здійснювати за цим самим КЕКВ;

— за

КЕКВ 1166 «Оплата інших енергоносіїв» здійснюється придбання палива для господарських потреб, що є джерелом енергії , тобто: для опалювання, виробництва електроенергії;

поточний ремонт техніки та придбання зап­частин, що використовуються у процесі поточного ремонту, якщо це передбачено угодою, здійснюється за КЕКВ 1137 «Поточний ремонт обладнання, інвентарю та будівель, технічне обслуговування обладнання». Якщо придбання запчастин не передбачено угодою на проведення поточного ремонту техніки, то придбання таких запчастин здійснюється за КЕКВ 1131 «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар»;

— оплата праці працівників, найманих за трудовим договором, здійснюється за КЕКВ 1111 «Заробітна плата», а оплата робіт, виконаних за договором підряду, здійснюється за тим КЕКВ, що відповідає економічній суті платежу.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі