Теми статей
Обрати теми

З 2009 року зупинено виплату держслужбовцям грошової винагороди за сумлінну працю

Редакція ББ
Відповідь на запитання

З 2009 РОКУ ЗУПИНЕНО ВИПЛАТУ ДЕРЖСЛУЖБОВЦЯМ ГРОШОВОЇ ВИНАГОРОДИ ЗА сумлінну ПРАЦЮ

 

Алла ЛИТВИН, заступник директора Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці — начальник відділу державного регулювання заробітної плати в бюджетній сфері Міністерства праці та соціальної політики України

 

Чи має право на виплату винагороди за сумлінну працю та зразкове виконання обов’язків згідно з постановою КМУ від 24.02.2003 р. № 212 посадова особа місцевого самоврядування:

— у поточному році, якщо в період з 20.03.2006 р. до 02.09.2007 р. особа перебувала у відпустці для догляду за дитиною до трьох років;

— у 2010 році, якщо в період з 23.09.2006 р. по 14.07.2009 р. особа перебувала у відпустці для догляду за дитиною до трьох років?

(м. Харків)

 

Виплату грошової винагороди державним службовцям за сумлінну безперервну працю в органах державної влади, зразкове виконання трудових обов’язків передбачено

Порядком видачі грошової винагороди державним службовцям за сумлінну безперервну працю в органах державної влади, зразкове виконання трудових обов’язків, затвердженим постановою КМУ від 24.02.2003 р. № 212 (далі — Порядок № 212). Право на таку винагороду мають держслужбовці, які пропрацювали в органах державної влади не менше 10 років.

До стажу роботи держслужбовця, що дає право на грошову винагороду,

може бути включено:

— період перебування у відпустці для догляду за дитиною до трьох років;

— період перебування у відпустці без збереження заробітної плати тривалістю, визначеною в медичному висновку, але не більше ніж до досягнення дитиною шести років.

Протягом наведених періодів держслужбовець перебуває в трудових відносинах з органом державної влади.

У зв’язку з цим наведені періоди включаються до стажу роботи, що дає право на грошову винагороду.

На це звертало увагу Мінпраці в листі від 14.09.2007 р. № 6831/0/14-07/13.

Проте зазначимо, що згідно з

п.п. 11 п. 4 постанови КМУ «Деякі питання організації бюджетного процесу» від 26.11.2008 р. № 1036 тимчасово (починаючи з 2009 року) до стабілізації економічної ситуації виплата грошової винагороди державним службовцям за сумлінну безперервну працю в органах державної влади, зразкове виконання трудових обов’язків не здійснюється. Оскільки п. 6 Порядку № 212 органам місцевого самоврядування рекомендовано видавати посадовим особам винагороду відповідно до цього Порядку, підстав для виплати винагороди посадовим особам місцевого самоврядування на сьогодні теж немає.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі