Теми статей
Обрати теми

Преміювання посадових осіб місцевого самоврядування

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ПРЕМІЮВАННЯ ПОСАДОВИХ ОСІБ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

 

Алла ЛИТВИН, заступник директора Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці — начальник відділу державного регулювання заробітної плати в бюджетній сфері Міністерства праці та соціальної політики України

 

Постановою № 268 мінімальний розмір премії встановлено в розмірі 10 % посадового окладу. Який може бути встановлено максимальний розмір премії працівникам селищної ради?

(Луганська обл.)

 

Згідно з

п.п. 2 п. 2 постанови КМУ «Про впорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» від 09.03.2006 р. № 268 (далі — постанова № 268) керівникам органів, зазначених у п. 1 цієї постанови, надано право здійснювати преміювання працівників відповідно до їх особистого внеску в загальні результати роботи, а також до державних та професійних свят і ювілейних дат у межах фонду преміювання, створеного в розмірі не менше 10 % посадових окладів та економії фонду оплати праці.

Наведений

пункт постанови № 268 означає, що для здійснення преміювання працівників має бути створено фонд преміювання — у розмірі не менше 10 % посадових окладів.

Це не означає, що мінімальний розмір премії, який може бути встановлено працівнику, становить 10 % посадового окладу. Залежно від наявності коштів згідно з розпорядженням керівника премію може бути встановлено в розмірі меншому ніж 10 % посадового окладу (наприклад, 5 %).

Щодо максимального розміру премії зазначимо таке. Усі питання, пов’язані з преміюванням працівників, визначаються в Положенні про преміювання.

У Положенні про преміювання визначається коло працівників, на яких поширюється дія системи преміювання, показники, умови, розмір, строки, а також порядок нарахування премій за кожною категорією працівників. Рекомендується також застерегти випадки, коли працівників можуть бути позбавлено премії.

Премії працівникам можуть виплачуватися

за будь-який проміжок часу, наприклад за підсумками роботи за місяць, квартал тощо. На це звертало увагу Мінпраці в листі від 01.10.2007 р. № 700/13/84-07.

Розпорядчим документом для виплати премії є наказ керівника установи (у цьому випадку — голови селищної ради)*. Саме він визначає розмір премії залежно від особистого

внеску працівника в загальні результати роботи. Обмежень щодо максимального розміру премій постановою № 268 не встановлено. Єдине обмеження — премії повинні виплачуватися в межах фонду преміювання, створеного в розмірі не менше 10 % посадових окладів та економії фонду оплати праці.

* Рішення про преміювання сільських, селищних та міських голів, голів районних і районних у містах рад, їх заступників

приймається відповідною радою.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі