Теми статей
Обрати теми

Надбавка за вислугу років службовцям

Редакція ББ
Відповідь на запитання

НАДБАВКА ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ СЛУЖБОВЦЯМ

 

Алла ЛИТВИН, заступник директора Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці — начальник відділу державного регулювання заробітної плати в бюджетній сфері Міністерства праці та соціальної політики України

 

На посаду відповідального чергового в райдержадміністрації призначається людина, яка вже отримує пенсію (колишній військово­службовець). Чи має він право на надбавку за вислугу років як відповідальний черговий?

(Харківська обл.)

 

Згідно з

постановою КМУ «Про впорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» від 09.03.2006 р. № 268 посада відповідального чергового належить до посад службовців.

Зазначеній категорії працівників державних органів надбавка за вислугу років установлюється згідно з

Положенням про порядок та умови виплати щомісячної надбавки за вислугу років працівникам органів виконавчої влади та інших державних органів, затвердженим постановою КМУ від 20.12.93 р. № 1049 (далі — Положення № 1049 ).

Згідно з

п. 2 Положення № 1049 надбавка за вислугу років виплачується службовцям органів виконавчої влади та інших державних органів залежно від стажу роботи в таких розмірах: більше 3 років — 10 % посадового окладу; більше 5 років — 15 %; більше 10 років — 20 %; більше 15 років — 25 %; більше 20 років — 30 %; більше 25 років — 40 %.

Виплата надбавки здійснюється одночасно з виплатою заробітної плати за другу половину місяця в межах фонду оплати праці відповідного органу виконавчої влади та інших державних органів.

При цьому згідно з

абз. 3 п. 4 Положення № 1049 до стажу роботи, що дає право на отримання надбавки за вислугу років, уключається час військової служби в Збройних Силах та інших військових формуваннях.

Таким чином, відповідальний черговий

має право на виплату надбавки за вислугу років .

Згідно з

п. 7 Положення № 1049 надбавка за вислугу років обчислюється виходячи з посадового окладу працівника без урахування інших надбавок та доплат. Особам, які працюють за сумісництвом, надбавка за вислугу років не виплачується (п. 6 Положення № 1049).
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі