Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ЗМІНЕНО ПОРЯДОК ОБЧИСЛЕННЯ СЕРЕДНЬОЇ ЗАРПЛАТИ ДЛЯ РОЗРАХУНКУ ДОПОМОГ № 1266

Постановою КМУ від 08.12.2009 р. № 1332

внесено зміни до Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, затвердженого постановою КМУ від 26.09.2001 р. № 1266. Так, постановою № 1332 змінено як порядок обчислення середньої зарплати для розрахунку допомоги по безробіттю, так і порядок обчислення середньої зарплати для розрахунку допомоги по тимчасовій непрацездатності, допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами.

Зміни буде розглянуто детально в одному з найближчих номерів нашої газети.

Постанова № 1332

набула чинності 15.12.2009 р.

 

ПОРЯДОК МЕДОГЛЯДУ УЧНІВ ШКІЛ

Згідно зі

ст. 22 Закону України «Про загальну середню освіту» від 13.05.99 р. № 651-ХІІ учні (вихованці) загальноосвітніх навчальних закладів незалежно від підпорядкування, типів і форм власності повинні забезпечуватися медичним обслуговуванням, що здійснюється медичними працівниками, які входять до штату цих закладів або відповідних закладів охорони здоров’я.

З метою реалізації цієї норми КМУ

постановою від 08.12.2009 р. № 1318 затвердив Порядок здійснення медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних закладів, що визначає механізм здійснення медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів і форм власності.

Так, медичне обслуговування учнів навчальних закладів уключає:

— проведення обов’язкових медичних профілактичних оглядів, що здійснюються щорічно медичними працівниками у присутності батьків чи осіб, які їх замінюють, у лікувально-профілактичних закладах;

— проведення профілактичних щеплень згідно з їх календарем після лікарського огляду. Щеплення проводяться за згодою одного з батьків чи особи, яка їх замінює, у медичному кабінеті медичними працівниками навчального закладу із залученням медичних працівників лікувально-профілактичного закладу або в лікувально-профілактичному закладі;

— здійснення профілактичних та оздоровчих заходів під час навчання;

— надання невідкладної медичної допомоги;

— організацію госпіталізації за наявності свідчень та інформування про це батьків чи осіб, які їх замінюють.

Інформацію про результати обов’язкових медичних профілактичних оглядів і проведені профілактичні щеплення навчальний заклад передає лікувально-профілактичному закладу за місцем проживання учня. Узагальнена інформація про результати обов’язкових медичних профілактичних оглядів та загальний стан здоров’я учнів навчальних закладів щороку доводиться до відома педагогічного персоналу.

Постанова № 1318

набула чинності 18.12.2009 р.

 

ВИКОРИСТАННЯ ДЕРЖМАЙНА НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ

Міносвіти та науки України

наказом «Про використання державного майна навчальних закладів та установ освіти за цільовим призначенням» від 09.12.2009 р. № 1117 з метою прийняття обґрунтованих і прозорих рішень щодо майнових питань у частині ефективного та цільового використання держмайна навчальних закладів наказало міністру освіти і науки АРК, начальникам управлінь освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій:

— заборонити передачу в оренду об’єктів освіти і науки приватним підприємствам, установам та організаціям, що здійснюють підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів та які не мають ліцензії на надання освітніх послуг;

— вжити невідкладних заходів щодо усунення порушень і недоліків у питаннях надання в оренду держмайна в підпорядкованих навчальних закладах та установах освіти;

— посилити контроль за використанням держмайна навчальних закладів та установ освіти, у разі порушень керівниками навчальних закладів та установ освіти майнових питань подати відповідні матеріали для розгляду на засідання спеціальної майнової та експертної кадрової комісії Міністерства освіти і науки України.

 

НОВІ ПОЛОЖЕННЯ ПРО МСЕК І КРИТЕРІЇ ВСТАНОВЛЕННЯ ІНВАЛІДНОСТІ

Постановою КМУ від 03.12.2009 р. № 1317

затверджено:

— Положення про медико-соціальну експертизу;

— Положення про порядок, умови та критерії встановлення інвалідності.

З 18.12.2009 р. (дати набуття чинності зазначеною

постановою) документи-попередники, затверджені постановами КМУ від 22.02.92 р. № 83 «Про затвердження Положення про медико-соціальну експертизу та Положення про індивідуальну програму реабілітації та адаптації інваліда» і від 04.04.94 р. № 221 «Про затвердження Порядку організації та проведення медико-соціальної експертизи втрати працездатності», утратили чинність.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі