Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ПУТІВКИ ДО ДИТЯЧИХ ЗАКЛАДІВ ОЗДОРОВЛЕННЯ МОЖНА ЗАКУПОВУВАТИ ЗА БЮДЖЕТНІ КОШТИ НА УМОВАХ ПЕРЕДОПЛАТИ

Постановою КМУ від 21.01.2009 р. № 24 постанову КМУ «Питання попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти» від 09.10.2006 р. № 1404 доповнено положенням про те, що путівки до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку для дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, і дітей, які потребують особливих умов для оздоровлення, можна закуповувати на умовах передоплати на строк не більше одного місяця.

 

МОРАТОРІЙ НА ЗАКРИТТЯ ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ У СІЛЬСЬКІЙ МІСЦЕВОСТІ

ВР України постановою від 19.12.2008 р. № 778-VI увела мораторій до кінця 2009 року на закриття загальноосвітніх навчальних закладів у сільській місцевості, постановивши, що недопустимо закривати загальноосвітні навчальні заклади через нестачу коштів на їх утримання.

Крім того, Кабміну доручено:

— доручити місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування проаналізувати ситуацію щодо функціонування загальноосвітніх навчальних закладів у сільській місцевості з урахуванням прогнозованих демографічних змін та вжити заходів з метою призупинення їх необґрунтованої ліквідації;

— вжити невідкладних заходів щодо зміни умов фінансування загальноосвітніх навчальних закладів у сільській місцевості;

— вжити додаткових заходів щодо організованого підвезення учнів до місць навчання. Проаналізувати хід виконання програми «Шкільний автобус» та передбачити у 2009 році збільшення розміру коштів на її фінансування;

— підготувати та внести на розгляд ВР України пропозиції про внесення змін до законів України «Про освіту» та «Про загальну середню освіту» щодо забезпечення зменшення граничної чисельності учнів у класах від п’яти до трьох осіб та порядок ліквідації власником (засновником) діючих комунальних загальноосвітніх навчальних закладів місцевими органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування за узгодженням з центральним органом виконавчої влади, який здійснює управління у сфері освіти.

 

НАКАЗАНО НЕ ВИСЕЛЯТИ ЗМІ і ЗАКЛАДИ КУЛЬТУРИ З ПРИМІЩЕНЬ ДЕРЖАВНОЇ ТА КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ

ВР України в постанові від 16.01.2009 р. № 901-VI наказала органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування тимчасово, до прийняття відповідного закону:

1) припинити прийняття та виконання раніше прийнятих рішень про виселення редакцій друкованих засобів масової інформації, закладів культури, у тому числі бібліотек, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження із займаних ними на законних підставах приміщень державної та комунальної власності;

2) не допускати практики безпідставного розірвання або припинення договорів оренди з редакціями друкованих засобів масової інформації, закладами культури, у тому числі бібліотеками, видавництвами, книгарнями, підприємствами книгорозповсюдження, а також закріпити за ними переважне право на укладення договору оренди на новий строк.

Постанова

набрала чинності 23.01.2009 р.

 

НОВИЙ ДОВІДНИК ПІЛЬГ

Державна податкова адміністрація України листом від 23.01.2009 р. № 1185/7/19-0317 затвердила уточнений Довідник № 48 пільг, наданих чинним законодавством по сплаті податків, зборів, інших обов’язкових платежів, станом на 01.01.2009 р. Він застосовується для заповнення форми № 1-ПП «Звіт про суми пільг в оподаткуванні юридичних осіб та фізичних осіб — суб’єктів підприємницької діяльності».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі