Теми статей
Обрати теми

КЕКВ під час фінансування навчання

Редакція ББ
Відповідь на запитання

КЕКВ ПІД ЧАС ФІНАНСУВАННЯ НАВЧАННЯ

Тетяна РЯБУХА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Міська рада для вирішення кадрової проблеми відповідно до укладеного договору з вищим навчальним закладом у рамках місцевої програми «Підготовка спеціалістів різного профілю для кадрового забезпечення установ комунальної власності територіальної громади» фінансує навчання студентів. Студенти, у свою чергу, після закінчення навчального закладу повинні відпрацювати 10 років на підприємствах міста. За яким КЕКВ необхідно проводити таке фінансування?

(Луганська обл.)

 

Згідно з

п.п. 22 п. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.97 р. № 280/97-ВР (далі — Закон № 280) питання щодо затвердження програм соціально-економічного та культурного розвитку відповідних адміністративно-територіальних одиниць, цільових програм з інших питань місцевого самоврядування вирішуються виключно на пленарних засіданнях сільської, селищної, міської ради.

Відповідно до

п. 1 ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.97 р. № 280/97-ВР до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належать повноваження щодо підготовки і подання на затвердження ради цільових місцевих програм поліпшення стану безпеки та умов праці і виробничого середовища, територіальних програм зайнятості та заходів щодо соціальної захищеності різних груп населення від безробіття, організація їх виконання; участь у розробленні цільових регіональних програм поліпшення стану безпеки та умов праці і виробничого середовища, зайнятості населення, що затверджуються відповідно районними, обласними радами.

Питання застосування КЕКВ регулюються

Роз’ясненням щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженим наказом Державного казначейства України від 04.11.2004 р. № 194 (далі — Роз’яснення № 194).

Згідно з

Роз’ясненнями № 194 видатки на реалізацію окремих регіональних програм повинні проводитися за КЕКВ 1172 «Окремі заходи по реалізації державних (регіональних) програм, не віднесені до заходів розвитку».

Зокрема, за цим КЕКВ проводяться видатки на оплату підготовки студентів, аспірантів на базі іншого навчального закладу за умови, якщо зазначені видатки

передбачені програмою підготовки, затвердженою в установленому порядку.

Після внесення змін до Роз’яснень № 194, що передбачені наказом Державного казначейства України «Про внесення змін до наказу Державного казначейства України від 04.11.2004 р. № 194» від 10.11.2008 р. № 482, які будуть застосовуватись з 01.01.2010 р., такі видатки необхідно буде здійснювати також за КЕКВ 1172.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі