Теми статей
Обрати теми

Атестація керівника спортивної секції

Редакція ББ
Відповідь на запитання

АТЕСТАЦІЯ КЕРІВНИКА СПОРТИВНОЇ СЕКЦІЇ

Тетяна РЯБУХА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Чи враховуються присвоєні (підтверджені) кваліфікаційні категорії викладачу фізичного виховання при нарахуванні заробітної плати за проведення занять спортивної секції в одному і тому ж навчальному закладі? Чи необхідно йому проводити окрему атестацію як керівнику спортивної секції? Чи підходять для цього курси підвищення кваліфікації з дисциплін «фізичне виховання»?

(Львівська обл.)

 

Атестація педагогічних працівників

— це визначення їх відповідності посаді, яку вони обіймають, рівню кваліфікації, залежно від якого та стажу педагогічної роботи їм установлюється кваліфікаційна категорія та відповідний посадовий оклад (ставка заробітної плати) в межах схеми посадових окладів.

Відповідно до

п.п. 2.2 Типового положення про атестацію педагогічних працівників України, затвердженого наказом Міністерства освіти України від 20.08.93 р. № 310 (далі — Типове положення № 310), майстри виробничого навчання, керівники гуртків, секцій, студій та інших форм гурткової роботи, культорганізатори, акомпаніатори, екскурсоводи, інструктори з туризму, старші вожаті атестуються на відповідність посаді, яку обіймають, з визначенням посадового окладу (ставки заробітної плати).

Також слід ураховувати, що згідно з

п.п. 2.6 Типового положення № 310 педагогічні працівники, які викладають два і більше предметів, атестуються з того предмета, з якого мають педагогічне навантаження за фахом освіти. Оплата у відповідності зі встановленою внаслідок атестації категорією поширюється на все педагогічне навантаження до наступної атестації.

Таким чином, якщо викладач фізичного виховання має одну з кваліфікаційних категорій, визначених

п.п. 4.1 Типового положення № 310 з дисципліни «фізичне виховання», то при встановленні йому посадового окладу як керівнику спортивної секції така кваліфікаційна категорія враховуються і відповідно беруться до уваги курси підвищення кваліфікацій, за результатами яких така кваліфікаційна категорія йому була присвоєна.

Питанню заробітної плати керівників гуртків нещодавно була присвячена консультація спеціалістів контрольно-ревізійної служби «Оплата за ведення гуртка у професійному ліцеї» (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2008, № 45, с. 22).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі