Теми статей
Обрати теми

Про затвердження форм довідок про заробітну плату, що подаються для призначення (перерахунку) пенсії відповідно до закону України «Про державну службу»

Редакція ББ
Постанова від 30.10.2008 р. № 19-11

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ

ПРО ЗАТВЕРДЖЕННЯ ФОРМ ДОВІДОК ПРО ЗАРОБІТНУ ПЛАТУ, ЩО ПОДАЮТЬСЯ ДЛЯ ПРИЗНАЧЕННЯ (ПЕРЕРАХУНКУ) ПЕНСІЇ ВІДПОВІДНО ДО ЗАКОНУ УКРАЇНИ «ПРО ДЕРЖАВНУ СЛУЖБУ»

Постанова від 30.10.2008 р. № 19-11

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 04.12.2008 р. за № 1161/15852

 

Відповідно до пункту 5 постанови Кабінету Міністрів України від 31 травня 2000 року № 865 «Про деякі питання вдосконалення визначення розмірів заробітку для обчислення пенсії» (із змінами), пункту 12 Положення про Пенсійний фонд України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.10.2007 р. № 1261, правління Пенсійного фонду України

постановляє:

1. Затвердити форми довідок про заробітну плату, що подаються для призначення (перерахунку) пенсії відповідно до Закону України «Про державну службу», що додаються:

1.1. Форма довідки про складові заробітної плати (посадовий оклад, надбавка за ранг або кваліфікаційні класи, або класний чин, або спеціальні звання, або дипломатичний ранг, надбавка за вислугу років), що подається для призначення пенсії відповідно до Закону України «Про державну службу».

1.2. Форма довідки про складові заробітної плати (надбавки та премії за останні 24 календарні місяці роботи або за будь-які 60 календарних місяців роботи підряд перед зверненням за пенсією), що подається для призначення пенсії відповідно до Закону України «Про державну службу».

1.3. Форма довідки про заробітну плату, що подається для перерахунку пенсії непрацюючим державним службовцям, а також державним службовцям, які на момент перерахунку пенсії працюють на інших посадах, ніж ті, з яких їм призначено (перераховано) пенсію.

1.4. Форма довідки про заробітну плату державним службовцям, які на момент перерахунку працюють на посадах, з яких призначено (перераховано) пенсію.

2. Юридичному управлінню (Рябцева Т. Б.) подати цю постанову для державної реєстрації до Міністерства юстиції України.

3. Контроль за виконанням цієї постанови покласти на заступника Голови правління В. С. Никитенко.

 

Голова правління О. Зарудний

ПОГОДЖЕНО:
Міністр праці та соціальної політики України Л. Денісова

В. о. президента Всеукраїнської асоціації роботодавців В. Биковець

Керівник робочої комісії всеукраїнських профспілок та профспілкових об’єднань для ведення переговорів,
 укладення Генеральної угоди на 2008 — 2009 роки, здійснення контролю і забезпечення її виконання Г. Осовий

 

img 1

img 2

img 3

img 4

 

КОМЕНТАР РЕДАКЦІЇ

 

ПФУ ЗАТВЕРДИВ ФОРМИ ДОВІДОК ПРО ЗАРОБІТНУ ПЛАТУ ДЛЯ ПРИЗНАЧЕННЯ ПЕНСІЙ ДЕРЖАВНИМ СЛУЖБОВЦЯМ

Згідно зі

ст. 25 Закону України «Про державну службу» від 16.12.93 р. № 3723-XII (далі — Закон № 3723) граничний вік перебування на державній службі становить 60 років для чоловіків та 55 років — для жінок, після досягнення якого державні службовці мають право на отримання пенсії.

При цьому на підставі

ст. 37 Закону № 3723 право на пенсію державного службовця мають особи за наявності загального трудового стажу: для чоловіків — не менше 25 років, жінок — не менше 20 років, у тому числі стажу державної служби не менше 10 років у разі, якщо на час досягнення пенсійного віку вони працювали на посадах державних службовців, а також особи, які мають не менше 20 років стажу роботи на посадах, віднесених до категорій посад державних службовців, — незалежно від місця роботи на час досягнення пенсійного віку.

У разі підвищення розміру заробітної плати працюючим державним службовцям, а також у зв’язку з настанням права на пенсійне забезпечення державного службовця здійснюється перерахунок раніше призначених пенсій. Перерахунок пенсії здійснюється виходячи із сум заробітної плати, на які нараховуються страхові внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування працюючого державного службовця відповідної посади і рангу на момент виникнення права на перерахунок пенсії (

ч. 1 ст. 371 Закону № 3723).

Пунктом 5

постанови КМУ «Про деякі питання вдосконалення визначення розмірів заробітку для обчислення пенсії» від 31.05.2000 р. № 865 визначено, що перерахунок пенсій здійснюється з місяця підвищення розміру заробітної плати працюючого державного службовця на підставі поданої заяви та довідок, виданих державними органами за останнім місцем роботи. При цьому форми довідки про заробітну плату затверджуються правлінням ПФУ за погодженням з Мінпраці.

На виконання цієї вимоги ПФУ

наказом, що коментується, затвердив форми довідок про заробітну плату, які подаються для призначення (перерахунку) пенсії відповідно до Закону № 3723.

Наказ набув чинності 15.12.2008 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі