Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

Функціонує «гаряча лінія» ДЕРЖказначейства

Для забезпечення ефективної взаємодії органів Держказначейства із засобами масової інформації та громадськістю

розпорядженням Держказначейства від 05.12.2008 р. № 45 організовано функціонування телефонної «гарячої лінії» (ТГЛ) Держказначейства, яка працює у двох режимах: оперативному і тематичному.

В

оперативному режимі дзвінки приймаються в робочі дні з 9:00 до 18:00 за тел. 281-49-16 (тимчасово).

Тематичний режим

ТГЛ проводиться кожну третю середу місяця з 15:00 до 16:00 і передбачає безпосередню участь керівників підрозділів Держказначейства та працівників відповідних самостійних структурних підрозділів, які особисто дають відповіді в межах своєї компетенції (відповідно до тематики запитання).

Графік тематичних «гарячих ліній» публікуватиметься на веб-порталі Держказначейства: www.treasury.gov.ua.

 

послуги поштового зв’язку МОЖНА ОПЛАЧУВАТИ на умовах передоплати

Щоб оформити передплату періодичних видань, передплатнику потрібно попередньо оплатити як саму вартість передплати, так і вартість послуг пошти з доставки замовленого видання.

Для організації передплати періодичних видань розпорядниками бюджетних коштів постановою КМУ від 20.12.2008 р. № 1106 доповнено постанову КМУ «Деякі питання організації бюджетного процесу» від 26.11.2008 р. № 1036.

Згідно з доповненням розпорядники бюджетних коштів можуть здійснювати попередню оплату не тільки за передплату періодичних друкованих видань, а й за послуги поштового зв’язку.

До послуг поштового зв’язку належать не тільки послуги з доставки передплачених видань. Згідно із Законом України «Про поштовий зв’язок» від 04.10.2001 р. № 2759-III послуги поштового зв’язку — це продукт діяльності оператора поштового зв’язку з приймання, обробки, перевезення та доставки (вручення) поштових відправлень (листів, поштових карток, бандеролей, секограм, дрібних пакетів, міжнародних відправлень з оголошеною цінністю, посилок, прямих поштових контейнерів), виконання доручень користувачів щодо поштових переказів, банківських операцій, спрямований на задоволення потреб користувачів.

Нагадаємо також, що згідно з чинною постановою КМУ «Питання попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти» від 09.10.2006 р. № 1404 послуги пошти та зв’язку можна авансувати тільки в разі їх закупівлі на строк не більше одного місяця.

 

ОновленО формУ Розрахунку суми страхових внесків на пенсійне страхування

Постановою правління ПФУ від 14.11.2008 р. № 20-1 унесено зміни до Інструкції про порядок розрахунку і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої постановою правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003 р. № 21-1.

Серед іншого підкориговано форму Розрахунку суми страхових внесків (додаток 23). Тепер при зазначенні даних про середньооблікову кількість штатних працівників облікового складу окремим рядком треба буде вказувати середньооблікову кількість штатних працівників, яким установлено інвалідність. Це й зрозуміло, адже для цієї категорії осіб установлено пільгову ставку внесків (4 %).

Також установлено, що при нарахуванні пені за несвоєчасну сплату внесків ураховується і день їх фактичної сплати.

Зміни набули чинності 22.12.2008 р., отже, змінений звіт уперше слід подати в січні 2009 року за грудень 2008 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі