Теми статей
Обрати теми

Щодо підвищення посадових окладів працівників геріатричних пансіонатів та відділень

Редакція ББ
Лист від 09.12.2008 р. № 10.03.67/2000

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

 

ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ ПОСАДОВИХ ОКЛАДІВ ПРАЦІВНИКІВ ГЕРІАТРИЧНИХ ПАНСІОНАТІВ ТА ВІДДІЛЕНЬ

Лист від 09.12.2008 р. № 10.03.67/2000

 

Міністерство охорони здоров’я розглянуло запит щодо деяких питань оплати праці працівників закладів охорони здоров’я і повідомляє наступне.

Будинки-інтернати для громадян похилого віку й інвалідів та пансіонати для ветеранів війни та праці підпорядковані Міністерству праці та соціальної політики України.

Працівники будинків-інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів мають право на підвищення посадових окладів на 15 відсотків у зв’язку зі шкідливими та важкими умовами праці відповідно до п. 2.25 додатка 3 до спільного наказу Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства охорони здоров’я України від 05.10.2005 р. № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення».

Посадові оклади лікарів незалежно від найменування, фахівців з базовою та неповною вищою освітою незалежно від їх найменування, соціальних працівників

геріатричних відділень підвищуються на 25 відсотків у зв’язку зі шкідливими та важкими умовами праці відповідно до п. 1.2 додатка 3 до зазначеного наказу.

Відповідно до п. 1.13 додатка 3 до того ж наказу на 25 відсотків підвищуються посадові оклади керівників, заступників директора, професіоналів, фахівців та технічних службовців, у тому числі бібліотечних працівників та працівників клубу

геріатричних пансіонатів (спеціалізованих).

 

Заступник Міністра З. Митник

 

Коментар редакції

 

ДЛЯ ПРАЦІВНИКІВ ГЕРІАТРИЧНИХ ПАНСІОНАТІВ ТА ВІДДІЛЕНЬ ПЕРЕДБАЧЕНО ПІДВИЩЕННЯ ОКЛАДІВ НА 25 %

У зв’язку з наявністю у складі будинків-інтернатів для людей похилого віку і інвалідів та пансіонатів для ветеранів війни та праці геріатричних відділень виникли питання щодо оплати праці працівників таких відділень. А саме, чи підвищувати посадові оклади керівним працівникам таких закладів та працівникам, які безпосередньо працюють у геріатричних відділеннях, де знаходяться та лікуються хронічно хворі похилого віку із порушенням психіки?

Міністерство охорони здоров’я в

листі, що коментується, пояснює таке.

Основним нормативним документом, який регулює питання оплати праці працівників сфери охорони здоров’я, є

Умови оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджені спільним наказом Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства охорони здоров’я України від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови оплати праці № 308/519).

Відповідно до

п. 1.2 додатка 3 до Умов оплати праці № 308/519 на підвищення посадових окладів у зв’язку зі шкідливими і важкими умовами праці на 25 % мають право:

— лікарі незалежно від їх найменування;

— фахівці з базовою та неповною вищою медичною освітою незалежно від їх найменування, соціальні працівники;

— молодші медичні сестри усіх найменувань, сестри-господарки, реєстратори медичні,

які працюють у геріатричних пансіонатах та відділеннях.

Згідно з

п.п. 1.13 додатка 3 до Умов оплати праці № 308/519 право на підвищення на 25 % мають:

— керівники, лікарі незалежно від їх найменування, у тому числі й заступники директора, професіонали, фахівці та технічні службовці; також бібліотечні працівники та працівники клубу;

— фахівці з базовою та неповною вищою медичною освітою незалежно від їх найменування;

— молодші медичні сестри всіх найменувань, сестри-господарки, реєстратори медичні; робітники всіх професій, що працюють у відділеннях та обслуговують хворих,

які працюють у геріатричних пансіонатах.

Отже, усі працівники безпосередньо геріатричного відділення мають право на підвищення посадового окладу за шкідливі та важкі умови праці. Що стосується керівників та інших працівників звичайних (неспеціалізованих) будинків-інтернатів, які не працюють у геріатричному відділенні, то право на таке підвищення вони

не мають. Таке право мають лише працівники спеціалізованих геріатричних пансіонатів.

Працівники інших відділень та підрозділів будинків-інтернатів для громадян похилого віку і інвалідів та пансіонатів для ветеранів війни та праці мають право на підвищення посадового окладу на 15 % відповідно до п.п. 2.25 додатка 3 до Умов оплати праці № 308/519.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі