Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

МІНІМАЛЬНА ЗАРПЛАТА З 1 ЛИПНЯ — 630 грн.

Згідно зі

ст. 55 Закону України «Про Державний бюджет України на 2009 рік» від 26.12.2008 р. № 835-VI з 1 липня 2009 року рівень мінімальної заробітної плати збільшено до 630 грн.

Нагадаємо: відповідно до

постанови КМУ від 20.12.2008 р. № 1117 з 1 грудня 2008 року посадові оклади працівників, оплата праці яких здійснюється згідно з Єдиною тарифною сіткою, визначаються в такому порядку:

— для працівників, у яких посадові оклади (тарифні ставки)

менше розміру мінімальної заробітної плати, посадові оклади (тарифні ставки) у штатних розписах має бути встановлено на рівні мінімальної заробітної плати;

— для інших працівників посадові оклади

не змінюються.

Отже, якщо посадові оклади працівників менше наведеного вище розміру мінімальної зарплати, їх слід встановлювати на рівні мінімальної зарплати, тобто

на 1 липня 2009 року посадовий оклад працівників 1 і 2-го тарифних розрядів має бути встановлено в розмірі 630 грн.

Посадові оклади решти працівників залишаються на колишньому рівні (розрахованому виходячи з 545 грн.).

 

СПРОЩЕНО ПОРЯДОК ПРОДОВЖЕННЯ ДОГОВОРУ ОРЕНДИ ДЕРЖМАЙНА

Законом України від 10.06.2009 р. № 1498-VI

унесено зміни до ст. 73 Закону України «Про Державний бюджет України на 2009 рік» від 26.12.2008 р. 835-VI.

Згідно з цими змінами орендарям державного та комунального майна, які належним чином виконували свої обов’язки за договором оренди, строк дії якого закінчується,

надано право на продовження договору на новий строк, що не може перевищувати двох років. Орендар, який має намір скористатися таким правом, повинен не пізніше ніж за місяць до закінчення дії договору оренди нерухомого майна повідомити орендаря про своє бажання.

Нагадаємо: до внесення змін орендарі мали брати участь у конкурсі на отримання права оренди державного та комунального майна. При цьому орендодавець у ході визначення переможця конкурсу за інших рівних умов віддавав перевагу пропозиціям орендаря, який належним чином виконував свої обов’язки, шляхом застосування преференційної поправки. Кабінетом Міністрів України було затверджено

постанову «Про затвердження розміру преференційної поправки при визначенні переможця конкурсу на право оренди державного та комунального майна у 2009 році» від 25.03.2009 р. № 249, в якому визначено розмір та механізм надання преференційної поправки орендарям, строк дії договорів оренди державного та комунального майна яких закінчується у 2009 році.

Закон

набрав чинності з 1 липня 2009  року..

 

ЗАТВЕРДЖЕНО НОВИЙ ПОРЯДОК ФІНАНСУВАННЯ ОЗДОРОВЛЕННЯ ДІТЕЙ В УСТАНОВАХ ЗА РАХУНОК КОШТІВ ФСС З ТВП

Постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 25.02.2009 р. № 17

затверджено Порядок фінансування оздоровлення дітей застрахованих осіб у дитячих закладах оздоровлення за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі — Порядок № 17).

Тривалість оздоровчої зміни

згідно з Порядком № 17 має бути не менше 21 дня. Уточнено вік дітей застрахованих осіб, які можуть оздоровитися за рахунок коштів Фонду, — це діти віком від 7 до 18 років.

Підпунктом 2.4.4 Порядку № 17

передбачено, що на путівках, придбаних за рахунок коштів Фонду за повну вартість, виконавчою дирекцією Фонду в обов’язковому порядку проставляється штамп «Оплачено за кошти Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності». Для отримання таких путівок страхувальник повинен подати заявку за формою додатка 5 до Порядку № 17.

У

додатках до Порядку № 17 наведено форми, необхідні для отримання путівок, та форми звітності про використання коштів Фонду.

Порядок набрав чинності 30.06.2009 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі