Теми статей
Обрати теми

Щодо трактування разових та триваючих порушень за статтями 164.2, 164.12, 164.14 КУпАП

Редакція ББ
Лист від 18.06.2009 р. № 25-18/745

ГОЛОВНЕ КОНТРОЛЬНО-РЕВІЗІЙНЕ УПРАВЛІННЯ УКРАЇНИ

ЩОДО ТРАКТУВАННЯ РАЗОВИХ ТА ТРИВАЮЧИХ ПОРУШЕНЬ ЗА СТАТТЯМИ 1642, 16412, 16414 КУпАП

Лист від 18.06.2009 р. № 25-18/745

 

Головне контрольно-ревізійне управління України розглянуло лист <…> щодо звернення до Міністерства юстиції України для роз’яснення статті 38 КУпАП для трактування разових та триваючих порушень за статтями 1642, 16412, 16414 КУпАП.

Зазначаємо, що листом від 01.12.2003 р. № 22-34-1465 Міністерство юстиції України повідомило, що триваючими адміністративними проступками є

проступки, пов’язані з тривалим, неперервним невиконанням обов’язків, передбачених правовою нормою (наприклад, проживання без паспорта, самовільне будівництво будинків або споруд тощо), припиняються або виконанням регламентованих обов’язків, або притягненням винної у невиконанні особи до відповідальності. Дуже часто ці правопорушення є наслідками протиправної бездіяльності.

Тобто триваючі правопорушення характеризуються тим, що особа, яка вчинила якісь певні дії чи бездіяльність, перебуває надалі у стані

безперервного продовження цих дій (бездіяльності). Ці дії безперервно порушують закон протягом якогось часу. Іноді такий стан продовжується значний час і увесь час винний безперервно скоює правопорушення у вигляді невиконання покладених на нього обов’язків.

Крім того, відповідно до пункту 7 частини 7 розділу «Провадження у справі» Рекомендацій щодо складання протоколів про адміністративні правопорушення та застосування адміністративних стягнень органами державної контрольно-ревізійної служби, затверджених наказом від 30.07.2002 р. № 160, до разових належать правопорушення, що мають

разовий характер (наприклад, несвоєчасне або неякісне проведення інвентаризацій грошових коштів і матеріальних цінностей, перешкоджання працівникам ДКРС у проведенні ревізій), а до таких, що тривають, — правопорушення, які проявляються протягом певного часу, характеризуються безперервним здійсненням того чи іншого діяння (відсутність бухгалтерського обліку, ведення його з порушенням установленого порядку, невжиття заходів для відшкодування винними особами збитків від недостач, непроведення інвентаризації).

 

Голова М. Сивульський

 

Коментар редакції

 

ЩО ТАКЕ РАЗОВІ ТА ТРИВАЮЧІ ПОРУШЕННЯ

Питання, яке роз’яснює ГоловКРУ в

листі, що коментується, виникло у зв’язку з тим, що відповідно до ст. 38 Кодексу України про адміністративні правопорушення від 07.12.84 р. № 8073-X (далі — КУпАП) адміністративне стягнення може бути накладено не пізніш як через два місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні — два місяці з дня його виявлення, за винятком випадків, коли справи про адміністративні правопорушення відповідно до КУпАП підвідомчі суду (судді).

Крім того, якщо справи про адміністративні правопорушення відповідно до

КУпАП чи інших законів підвідомчі суду (судді), стягнення може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні — не пізніш як через три місяці з дня його виявлення.

ГоловКРУ надає роз’яснення щодо віднесення порушень до триваючих чи разових.

Під

триваючим порушенням слід розуміти порушення, яке триває безперервно певний період часу, під разовим — порушення, яке було скоєне одноразово.

Розглянемо такі порушення на прикладах.

Так, наприклад, в установі бухгалтерський облік розрахунків по кожному дебітору та кредитору ведеться в меморіальному ордері № 6 «Накопичувальна відомість за розрахунками з іншими кредиторами», у той час як бухгалтерський облік розрахунків з дебіторами слід вести окремо в меморіальному ордері № 4 «Накопичувальна відомість за розрахунками з іншими дебіторами». Це порушення є триваючим.

Приклад разового порушення можна навести такий. Працівнику була нарахована заробітна плата у травні 2009 року за повний робочий місяць, у той час як відповідно до наказу по установі працівник з 18.05.2009 р. по 22.05.2009 р. перебував у відпустці без збереження заробітної плати.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі