Теми статей
Обрати теми

Щодо права завідуючого кабінетом медстатистики отримувати доплату за науковий ступінь кандидата фармацевтичних наук

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ЩОДО ПРАВА ЗАВІДУЮЧОГО КАБІНЕТОМ МЕДСТАТИСТИКИ ОТРИМУВАТИ ДОПЛАТУ ЗА НАУКОВИЙ СТУПІНЬ КАНДИДАТА ФАРМАЦЕВТИЧНИХ НАУК

 

Анжела КУПЛИВАНЧУК, головний спеціаліст Департаменту економіки, фінансів та бухгалтерської звітності Міністерства охорони здоров’я України

 

Працівник міської дитячої поліклініки згідно зі штатним розписом обіймає лікарську посаду завідуючого кабінетом медичної статистики.

Посадові обов’язки завідуючого кабінетом медичної статистики визначені відповідно до вимог Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників системи охорони здоров’я (випуск 78).

Цей працівник отримав:

— у 1978 році повну вищу освіту за спеціальністю «фармація», присвоєна кваліфікація провізора;

— у 1988 році наукову ступінь кандидата фармацевтичних наук.

Також він має сертифікат лікаря-спеціаліста вищої категорії за спеціальністю «організація та управління охороною здоров’я».

Штатним розписом поліклініки посади фармацевтів або провізорів не передбачені.

Чи має право завідуючий кабінетом медичної статистики отримувати доплату за наявний науковий ступінь кандидата фармацевтичних наук?

(м. Харків)

 

Відповідно до

наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження Переліку вищих і середніх спеціальних навчальних закладів, підготовка і отримання звання в яких дають право займатися медичною і фармацевтичною діяльністю» від 25.12.92 р. № 195 посаду лікаря-статистика, у тому числі лікаря — керівника підрозділу обліку і медичної статистики може обіймати професіонал, який закінчив вищий медичний навчальний заклад за спеціальностями «лікувальна справа», «стоматологія», «гігієна, санітарія, епідеміологія».

Повна вища медична освіта за спеціальністю «фармація» не дає права обіймати посаду завідуючого кабінетом медичної статистики.

Згідно з

Довідником кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 78 «Охорона здоров’я», затвердженим наказом МОЗ від 29.03.2002 р. № 117, кваліфікаційними вимогами до професіонала, який обіймає посаду лікаря-статистика, є повна вища освіта за напрямом підготовки «медицина», проходження інтернатури за однією зі спеціальностей медичного профілю з наступною спеціалізацією «організація і управління охороною здоров’я», наявність сертифіката лікаря-спеціаліста.

Завдання та обов’язки зазначеного спеціаліста такі: збір, обробка та аналіз інформації в статистичній службі органів управління і установах охорони здоров’я; складання періодичних і зведених звітів згідно зі встановленими статистичними формами; проведення статистичних і клініко-статистичних досліджень і їх аналіз, аналіз статистичних показників стану здоров’я населення та діяльності закладів охорони здоров’я, економіки і фінансування охорони здоров’я; підбору і використання кадрів, здійснення контролю за організацією обліку і звіту в органах і установах охорони здоров’я, аналіз і складання статистичних матеріалів для нарад, з’їздів, конференцій.

Відповідно до

п. 3.3 спільного наказу Міністерства праці та соціальної політики України та Міністерства охорони здоров’я України «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» від 05.10.2005 р. № 308/519 працівникам установлюються доплати за науковий ступінь доктора наук у граничному розмірі 25 %, кандидата наук у граничному розмірі 15 % посадового окладу.

Зазначені доплати установлюються працівникам, якщо їх діяльність за профілем (медична, фармацевтична, наукова тощо) збігається з наявним науковим ступенем. За наявності у працівників двох наукових ступенів доплата встановлюється за одним (вищим) науковим ступенем.

Відповідність наукового ступеня профілю діяльності працівника на обійманій посаді визначається керівником установи, закладу.

З огляду на вказане,

завідуючий кабінетом медичної статистики права на встановлення доплати за наявність фармацевтичного наукового ступеня не має.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі