Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ВИЗНАНО НЕКОНСТИТУЦІЙНИМ ЗАКОН ПРО МІНІМІЗАЦІЮ ВПЛИВУ ФІНАНСОВОЇ КРИЗИ НА ВІТЧИЗНЯНУ ПРОМИСЛОВІСТЬ

Рішенням Конституційного Суду України від 14.07.2009 р. № 18-рп/2009

визнано таким, що суперечить Конституції, Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо мінімізації впливу фінансової кризи на розвиток вітчизняної промисловості» від 18.12.2008 р. № 694-VI (Закон № 694), у результаті чого цей Закон з 14 липня 2009 року втратив чинність.

Підставою для прийняття такого

рішення став виключно формальний момент — неправильне зазначення дати прийняття Закону № 694 у його тексті (замість дати подолання вето Президента було зазначено дату його первісного прийняття).

У зв’язку з визнанням

Закону № 694 неконституційним скасовано обмеження на держзакупівлю товарів, робіт і послуг виключно у вітчизняних виробників.

 

СТАЖ ДЕРЖСЛУЖБИ

Постановою КМУ від 17.07.2009 р. № 730

доповнено п. 3 Порядку обчислення стажу державної служби, затвердженого постановою КМУ від 03.05.94 р. № 283.

Відтепер до стажу державної служби включається також час роботи на посадах керівних працівників та спеціалістів у виконавчих органах асоціацій органів місцевого самоврядування за умови, що раніше працівник перебував на державній службі або службі в органах місцевого самоврядування і після закінчення роботи в зазначених органах повернувся на державну службу, службу в органах місцевого самоврядування.

Постанова № 730

набере чинності з дня її офіційного опублікування.

 

ПУТІВКИ ДО ДИТЯЧИХ ТАБОРІВ ЗА РАХУНОК КОШТІВ ДЕРЖБЮДЖЕТУ

Постановою КМУ від 17.07.2009 р. № 734

затверджено Порядок направлення дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів державного бюджету.

Установлено, що в першочерговому порядку до дитячих закладів за рахунок коштів держави направляються діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, діти, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Вартість путівок до дитячих закладів, які отримуються за рахунок коштів держбюджету, визначається виходячи з тривалості зміни та вартості одного ліжко-дня.

Путівки може бути надано безоплатно або з частковою оплатою їх вартості (у розмірі 10, 20, 30 і 50 % вартості путівки) батьками (особами, які їх замінюють) або за рахунок інших джерел, не заборонених законодавством.

Дитина має право на безоплатну та пільгову путівку за рахунок коштів держбюджету

один раз на рік за умови, що така путівка не надавалася їй у поточному році за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Постанова № 734

набере чинності з дня офіційного опублікування.

 

ЗМІНИ В ПОРЯДКУ РОЗРАХУНКІВ ЗА ПРИДБАННЯ ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ ДЕРЖАВНОЇ ТА КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ

Постановою від 17.07.2009 р. № 747

Кабмін уносить зміни до абзацу другого п. 3 Порядку здійснення розрахунків з розстроченням платежу за придбання земельної ділянки державної та комунальної власності, затвердженого постановою КМУ від 22.04.2009 р. № 381, відповідно до яких розстрочення платежу за придбання земельної ділянки державної та комунальної власності надаватиметься покупцям за умови сплати ними протягом 30 календарних днів після нотаріального посвідчення договору купівлі-продажу не менше 50 % платежу, який зараховується до державного та місцевих бюджетів.

До цього розстрочення платежу було можливе тільки в частині платежів до місцевого бюджету, причому за тієї ж умови сплати не менше 50 % платежу. Платежі, що зараховуються до держбюджету, не підлягали розстроченню і повинні були сплачуватися в повному обсязі протягом 30 календарних днів після нотаріального посвідчення договору купівлі-продажу.

 

«УРЯДОВИЙ КУР’ЄР» — до КОЖНОЇ СІЛЬСЬКОЇ ТА СЕЛИЩНОЇ РАДИ

У

розпорядженні «Питання забезпечення інформування органів місцевого самоврядування» від 17.07.2009 р. № 798-р з метою підвищення рівня обізнаності органів місцевого самоврядування та з урахуванням того, що газета «Урядовий кур’єр» здійснює офіційне опублікування актів законодавства, Кабмін погодився з пропозицією Мінрегіонбуду про фінансування витрат на оплату послуг з передплати на період з серпня по грудень 2009 року газети «Урядовий кур’єр» для сільських та селищних рад у сумі 2654880 грн. за рахунок невикористаних коштів, виділених відповідно до розпорядження КМУ «Щодо організації та проведення Всеукраїнської наради з питань соціально-економічного розвитку сільських населених пунктів за участі сільських, селищних голів» від 28.04.2009 р. № 444.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі