Теми статей
Обрати теми

Щодо порядку справляння плати за послуги зі створення умов початку реалізації інфраструктурних проектів

Редакція ББ
Наказ від 14.05.2009 р. № 444

МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ

ЩОДО ПОРЯДКУ СПРАВЛЯННЯ ПЛАТИ ЗА ПОСЛУГИ ЗІ СТВОРЕННЯ УМОВ ПОЧАТКУ РЕАЛІЗАЦІЇ ІНФРАСТРУКТУРНИХ ПРОЕКТІВ

Наказ від 14.05.2009 р. № 444

 

Відповідно до абзацу другого підпункту 14 пункту 6 протоколу засідання Кабінету Міністрів України від 11.02.2009 р. № 9 та на виконання доручення Кабінету Міністрів України від 26.03.2009 р. № 3362/27/1-09

наказую:

1. Роз’яснити щодо порядку справляння плати за послуги із створення умов для початку реалізації інфраструктурних проектів.

Перелік груп власних надходжень бюджетних установ, вимоги щодо їх утворення та напрями використання затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 17.05.2002 р. № 659 згідно з

додатком 1 до цієї постанови.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.02.2009 р. № 90 «Про доповнення додатка 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 17 травня 2002 р. № 659» плату за послуги із створення умов для початку реалізації інфраструктурних проектів (далі — платні послуги) віднесено до першої групи власних надходжень бюджетних установ, які використовуються за погодженням з Мінфіном на покриття витрат капітального характеру, пов’язаних з наданням таких послуг.

Переліки платних послуг та розміри плати за їх надання затверджуються Кабінетом Міністрів України за поданням бюджетних установ, погодженим з Мінекономіки і Мінфіном.

Бюджетні установи складають переліки платних послуг з урахуванням особливостей сфери реалізації інфраструктурного проекту.

Плата справляється окремо за кожну надану послугу в національній валюті.

Бюджетні установи затверджують за погодженням з Мінекономіки, Мінфіном, Держкомпідприємництва та Антимонопольним комітетом правила надання платних послуг.

Платні послуги надаються виключно за письмовим зверненням юридичної або фізичної особи (далі — платник).

Умови оплати платних послуг визначаються договором про надання платних послуг, який укладається між бюджетною установою та платником.

Плата за надання платних послуг перераховується платниками до державного та місцевих бюджетів на відповідні рахунки, відкриті в органах Державного казначейства.

Кошти, що надійшли від справляння плати за надання платних послуг, спрямовуються в установленому законодавством порядку за напрямами, визначеними відповідними нормативно-правовими актами.

2. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Пантелеєнка В. М.

 

Міністр економіки України Б. Данилишин

 

Коментар редакції

 

ПОРЯДОК СПРАВЛЯННЯ ПЛАТИ ЗА ПОСЛУГИ ЗІ СТВОРЕННЯ УМОВ ПОЧАТКУ РЕАЛІЗАЦІЇ ІНФРАСТРУКТУРНИХ ПРОЕКТІВ

Питання, пов’язані з реалізацією інфраструктурних проектів, виникли у зв’язку з тим, що

постановою КМУ «Про доповнення додатка 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 17 травня 2002 р. № 659» від 11.02.2009 р. № 90 були внесені зміни до Переліку груп власних надходжень бюджетних установ, вимог щодо їх утворення та напрямів використання, затвердженого постановою КМУ від 17.05.2002 р. № 659, внаслідок чого перша підгрупа першої групи власних надходжень бюджетних установ була доповнена послугами зі створення умов для початку реалізації інфраструктурних проектів.

Роз’яснення щодо поняття «інфраструктурний проект» надано Мінфіном у

листі від 27.04.2009 р. № 31-06040-03-24/11846 (див. с. 5 цього номера).

Наказом

, що коментується, Мінекономіки роз’яснює порядок справляння плати за послуги з реалізації інфраструктурних проектів.

Ураховуючи те, що платні послуги, які надаються бюджетними установами,

повинні відповідати перелікам дозволених платних послуг, які визначено нормативними документами для відповідних галузей, Мінекономіки зазначило, що Кабмін затверджуватиме такі переліки за поданням їх бюджетними установами після погодження з Мінекономіки та Мінфіном. Це ж стосується і плати за такі послуги.

Зазначимо, що вартість послуг

повинна включати в себе всі витрати, пов’язані з їх наданням.

Слід також звернути увагу на те, що правила надання послуг також повинні розробити безпосередньо бюджетні організації та затвердити їх за погодженням з Мінекономіки, Мінфіном, Держкомпідприємництва та Антимонопольним комітетом.

Основні умови оплати послуг зі створення умов для початку реалізації інфраструктурних проектів повинні визначатися в

договорі про надання платних послуг.

Нагадаємо, що вимоги щодо складання та виконання договорів про надання послуг визначені главою 63 Цивільного кодексу України від 16.01.2003 р. № 435-IV.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі