Теми статей
Обрати теми

Індексація заробітної плати сумісників

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ІНДЕКСАЦІЯ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ СУМІСНИКІВ

 

Ольга ХРИСТЕНКО, начальник відділу політики доходів та подолання бідності Міністерства праці та соціальної політики України

 

У школі працівник обіймає повну ставку завгоспа (7-й тарифний розряд). Крім того, у цій же установі він працює за сумісництвом на 0,25 ставки прибиральником службових приміщень (1-й тарифний розряд). Як правильно індексувати отримувану ним заробітну плату, якщо оклад завгоспа підвищувався у жовтні 2008 року, а прибиральника — у квітні 2009 року?

(Сумська обл.)

 

Індексація грошових доходів

— це механізм підвищення грошових доходів населення, що дає змогу частково чи повністю відшкодовувати зростання споживчих цін на товари та послуги.

Правила індексації грошових доходів громадян установлено

Законом України «Про індексацію грошових доходів населення» від 03.07.91 р. № 1282-XII (далі — Закон пор індексацію).

Механізм індексації грошових доходів громадян регулюється

Порядком проведення індексації грошових доходів населення, затвердженим постановою КМУ від 17.07.2003 р. № 1078 (далі — Порядок № 1078).

Згідно зі

ст. 10 Закону про індексацію індексація доходів працюючого населення провадиться за основним місцем роботи. Дохід за сумісництвом індексується в розмірі, який з урахуванням оплати праці за основним місцем роботи не перевищує прожиткового мінімуму для працездатної особи./p>

Інакше кажучи, спочатку індексуються доходи працівника за основним місцем роботи, а потім — дохід, отриманий за сумісництвом.

Причому загальний дохід, що індексується, отриманий за основним місцем роботи і за сумісництвом, не повинен перевищувати розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (у 2009 році становить 669 грн.).

Аналогічну норму передбачено

п. 7 Порядку № 1078. Крім того, у п. 7 Порядку № 1078 зазначено: особі, яка працює за сумісництвом, видається на її вимогу довідка з основного місця роботи про розмір доходу, що підлягає індексації, та проіндексованого доходу.

На підставі зазначеної довідки здійснюється індексація доходів, отриманих від роботи за сумісництвом. Якщо працівник не надає таку довідку, то доходи, отримані за сумісництвом, не індексуються. Якщо сумісництво є внутрішнім, то індексація провадиться на підставі даних про заробітну плату працівника.

Отже, необхідність у проведенні індексації заробітної плати за сумісництвом виникає лише в тому випадку, якщо заробітна плата працівника за основним місцем роботи нижче 669 грн. У цьому випадку індексації підлягає сума зарплати працівника, отримана ним за сумісництвом, що дорівнює різниці між 669 грн. та зарплати за основним місцем роботи.

Розрахунок приросту індексу споживчих цін для проведення індексації грошових доходів сумісників провадиться в загальному порядку. Індексація здійснюється в разі перевищення індексом споживчих цін, розрахованим наростаючим підсумком, порогу індексації —

101 %. Індекс споживчих цін розраховують на підставі індексів інфляції, що публікуються Держкомстатом (п. 11 Порядку № 1078). Офіційне опублікування індексу споживчих цін відбувається до 10-го числа місяця, наступного за звітним. У базовому місяці індекс інфляції для проведення індексації приймається за 100 %. Індексація за поточний місяць не провадиться. З наступного місяця здійснюється обчислення наростаючим підсумком індексу споживчих цін для проведення подальшої індексації.

Щодо проведення індексації в описаному випадку зауважимо таке.

Згідно з

постановою КМУ «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. № 1298 і від 25 жовтня 2008 р. № 939» від 20.12.2008 р. № 1117 (далі — постанова № 1117) з 1 грудня 2008 року змінився порядок установлення посадових окладів працівників, що встановлюються на підставі Єдиної тарифної сітки, а саме:

— для працівників, у яких посадові оклади

менше розміру мінімальної заробітної плати, посадові оклади встановлюються на рівні мінімальної заробітної плати;

— для інших працівників посадові оклади

не змінюються, тобто залишаються на рівні, розрахованому виходячи з 545 грн.

Таким чином, при індексації заробітної плати працівника-сумісника можлива ситуація, коли базові місяці та індекси для проведення індексації за основним місцем роботи і за сумісництвом можуть не збігатися. Такий незбіг спричинений підвищенням зарплати на роботі за сумісництвом, тоді як за основним місцем роботи заробітна плата не підвищується (або навпаки).

Приклад

. За основним місцем роботи працівник обіймає ставку завгоспа. Працівнику встановлено 7-й тарифний розряд, якому відповідає посадовий оклад 839 грн. У цій же установі він працює за сумісництвом на 0,25 ставки прибиральником.

Індексація за основним місцем роботи

. Останнім базовим місяцем для працівника за основним місцем роботи є жовтень 2008 року (місяць останнього підвищення заробітної плати). У зв’язку з цим у травні — червні 2009 року його заробітна плата індексується в загальному порядку в межах 669 грн. Величина приросту індексу споживчих цін для проведення індексації у травні та червні становить 9,8 %. Сума індексації дорівнює 65,56 грн. (9,8 % х 669 грн.).

Індексація за сумісництвом

. У цій ситуації дохід за основним місцем роботи перевищує розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб (669 грн.). Отже, заробітна плата на роботі за сумісництвом не індексується.

 

 

В установі працівник обіймає:

— повну ставку кастеляна (2-й тарифний розряд);

— за сумісництвом 0,25 ставки прибиральника службових приміщень (1-й тарифний розряд).

Як у цьому випадку індексувати його заробітну плату?

(м. Харків)

 

Основні правила проведення індексації заробітної плати працівників-сумісників було розглянуто в попередньому запитанні. Тут зауважимо таке.

Заробітна плата на роботі за сумісництвом індексується тільки в тому випадку, якщо заробітна плата за основним місцем роботи не перевищує мінімального прожиткового рівня для працездатних осіб (у 2009 році — 669 грн.).

Тому, якщо заробітна плата працівника за основним місцем роботи (посадовий оклад з урахуванням підвищень, доплат і надбавок) не перевищує 669 грн., виникає необхідність в індексації заробітної плати, отриманої працівником за сумісництвом.

Наприклад

, працівник обіймає посаду кастеляна (2-й тарифний розряд, якому відповідає посадовий оклад 625 грн.). Його заробітна плата становить 625 грн. (підвищень посадового окладу, доплат і надбавок працівник не має). Отже, його заробітна плата за основним місцем роботи менше розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (669 грн.).

Таким чином, цей працівник має право на індексацію частини заробітної плати, отриманої ним за сумісництвом. За цією посадою працівнику встановлено 1-й тарифний розряд, якому також відповідає посадовий оклад 625 грн. Оскільки працівник працює на 0,25 ставки, його посадовий оклад дорівнює 156,25 грн.

Розмір доходу, що підлягає індексації за сумісництвом:

669 грн. - 625 грн. = 44 грн.

Щодо величини приросту індексу споживчих цін для проведення індексації зауважимо таке.

З 1 квітня 2009 року згідно з

постановою № 1117 на рівні мінімальної заробітної плати (625 грн.) має бути встановлено посадові оклади працівників 1-го і 2-го тарифних розрядів. Оскільки сума підвищення їх посадових окладів (20 грн.) у квітні 2009 року не перекрила суму індексації, яку могло бути нараховано в цьому місяці, то квітень 2009 року для таких працівників не є базовим місяцем. У зв’язку з цим заробітну плату, нараховану таким працівникам за квітень 2009 року, потрібно було продовжувати індексувати в загальному порядку.

Індексація за основним місцем роботи

. Останнім базовим місяцем для працівника за основним місцем роботи є грудень 2008 року (місяць останнього підвищення мінімальної заробітної плати). У зв’язку з цим у травні — червні 2009 року його заробітна плата індексується в загальному порядку в межах 669 грн. Величина приросту індексу споживчих цін для проведення індексації у травні — червні становить 5,9 %. Сума індексації дорівнюватиме 36,88 грн. (5,9 % х 625 грн.).

Індексація за сумісництвом. У цій ситуації дохід за основним місцем роботи не перевищує розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (669 грн.). Отже, частина заробітної плати на роботі за сумісництвом (44 грн.) має індексуватися. Базовим місяцем для працівника за сумісництвом є грудень 2008 року. У зв’язку з цим у травні — червні 2009 року частина його заробітної плати індексується на 5,9 %. Сума індексації становитиме 2,60 грн. (5,9 % х 44 грн.).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі