Теми статей
Обрати теми

Чи оплачується вчителю на основному місці роботи день, коли він був задіяний на зовнішньому незалежному оцінюванні?

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ЧИ ОПЛАЧУЄТЬСЯ ВЧИТЕЛЮ НА ОСНОВНОМУ МІСЦІ РОБОТИ ДЕНЬ, КОЛИ ВІН БУВ ЗАДІЯНИЙ НА ЗОВНІШНЬОМУ НЕЗАЛЕЖНОМУ ОЦІНЮВАННІ?

 

Світлана МЕРЕНКОВА, провідний контролер-ревізор КРВ у м. Харкові

 

Шкільного вчителя в його робочий день було задіяно на зовнішньому незалежному оцінюванні в іншому закладі. Як має оплачуватися йому цей день, якщо за зовнішнє незалежне оцінювання йому платять зарплату?

(м. Харків)

 

Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) — процес визначення рівня досягнень випускників загальноосвітніх навчальних закладів системи загальної середньої освіти. Зовнішнє оцінювання здійснюється на основі технології педагогічного тестування.

Організовують тестування Український центр якості освіти і регіональні центри оцінювання якості освіти.

Порядок проведення зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень випускників навчальних закладів системи загальної середньої освіти у 2009 році затверджено

наказом Міністерства освіти і науки від 18.02.2009 р. № 133 (далі — Порядок № 133).

Згідно з

п. 5.1 Порядку № 133 для проведення зовнішнього оцінювання залучаються особи з числа педагогічних, науково-педагогічних працівників закладів та установ освіти, а також інші фахівці.

Оплата праці осіб, які залучаються до проведення зовнішнього оцінювання, здійснюється відповідно до чинного законодавства (

п. 5.3 Порядку № 133). Так, схему оплати праці педагогічних, науково-педагогічних працівників, професіоналів, спеціалістів, залучених до організації та проведення зовнішнього незалежного оцінювання якості освіти, наведено в додатку 4 до Умов оплати праці працівників Українського центру оцінювання якості освіти і регіональних центрів оцінювання якості освіти, затверджених наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 06.04.2006 р. № 109.

Зауважимо, що

Порядком № 133 для працівників, залучених до зовнішнього незалежного оцінювання, порядок оплати праці за основним місцем роботи не передбачено. Не зазначено його і в інших нормативних документах.

Тому в разі якщо шкільного вчителя в його робочий день було задіяно на ЗНО в іншому закладі, то за основним місцем роботи за вибором працівника йому надається або відпустка без збереження заробітної плати, або день основної щорічної відпустки.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі