Теми статей
Обрати теми

Про порядок оформлення трудових відносин з лікарями-консультантами

Редакція ББ
Лист від 19.02.2009 р. № 10.03.68/315

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

ПРО ПОРЯДОК ОФОРМЛЕННЯ ТРУДОВИХ ВІДНОСИН З ЛІКАРЯМИ-КОНСУЛЬТАНТАМИ

Лист від 19.02.2009 р. № 10.03.68/315

 

Міністерство охорони здоров’я розглянуло <...> запит

щодо порядку оформлення трудових відносин між закладом охорони здоров’я та лікарем, який залучається для проведення консультацій, і повідомляє таке.

Оплата праці лікаря-консультанта здійснюється за фактично відпрацьовані години за погодинними ставками, розмір яких затверджено спільним наказом Мінпраці та МОЗ України від 05.10.2005 р. № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» (до п. 2.3), зі збереженням заробітної плати за основним місцем роботи за цей час.

Такий порядок оплати праці застосовується за умови, що тривалість проведення консультацій

не перевищує 12 годин на місяць або 144 години на рік. У цьому випадку час, витрачений на консультації, не вважається сумісництвом (Перелік робіт, що не є сумісництвом, затверджений спільним наказом Мінпраці, Мінфіну та Мін’юсту України від 28.06.93 р. № 43 «Про затвердження Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ та організацій»).

Видатки, пов’язані з наданням медичної допомоги лікарем-консультантом, здійснюються закладом, який його викликає, за рахунок фонду оплати праці шляхом перерахування нарахованої суми на картку лікаря-консультанта

. На ці цілі в кошторисах закладів затверджуються відповідні бюджетні призначення.

Час перебування в дорозі

, у тому числі на транспортування хворого до лікарні, витрачений лікарем-консультантом, підлягає оплаті за фактичні години проїзду виходячи з посадового окладу лікаря відповідної кваліфікації.

Наведений порядок оплати праці лікарів-консультантів не застосовується для лікарів, які проводять консультації в закладах, до штату яких їх зараховано.

Виклик лікаря-консультанта здійснюється головним лікарем, заступником головного лікаря закладу чи іншою уповноваженою особою

на підставі результатів проведеного консиліуму.

Виклик надходить до чергового диспетчера обласного центру екстреної медицини (обласного територіального центру екстреної медичної допомоги, відділення екстреної медичної допомоги обласної клінічної лікарні чи іншого закладу, при якому створено це відділення) за телефоном чи із застосуванням інших засобів зв’язку та повинен містити інформацію про назву закладу, що викликає лікаря-консультанта, причину виклику (аварія, нещасний випадок, травми, отруєння, опіки тощо, масовість випадків чи одна особа), яка реєструється диспетчером у книзі викликів. У разі виклику до хворого необхідно вказати номер історії хвороби, попередній діагноз, прізвище, ім’я, по батькові, вік хворого.

Лікарю-консультанту видається посвідчення, рекомендована форма якого додається.

Посвідчення з відміткою про час його прибуття до закладу, який викликав фахівця, вибуття, підписане головним лікарем (заступником чи іншою уповноваженою особою) та завірене печаткою установи, що здійснила виклик, подається до бухгалтерії закладу для оплати праці лікаря-консультанта.

 

img 1

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі