Теми статей
Обрати теми

Щодо застосування порядку зупинення операцій з бюджетними коштами

Редакція ББ
Лист від 22.10.2008 р. № 02-18/1277

ГОЛОВНЕ КОНТРОЛЬНО-РЕВІЗІЙНЕ УПРАВЛІННЯ УКРАЇНИ

ЩОДО ЗАСТОСУВАННЯ ПОРЯДКУ ЗУПИНЕННЯ ОПЕРАЦІЙ З БЮДЖЕТНИМИ КОШТАМИ

Лист від 22.10.2008 р. № 02-18/1277

 

Згідно з пунктами 1 та 2 Порядку зупинення операцій з бюджетними коштами, затвердженого наказом Державного казначейства України від 18.11.2002 № 213 (далі — Порядок), санкція у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами застосовується органами державної контрольно-ревізійної служби в разі вчинення об’єктом контролю бюджетного правопорушення.

Водночас усунення цього правопорушення є підставою для відновлення операцій з бюджетними коштами (пункт 10 Порядку).

Ураховуючи викладене,

вважаємо недоцільним застосовувати зазначену санкцію в разі усунення об’єктом контролю правопорушення під час проведення ревізії.

 

В. о. Голови І. Іскра

 

Коментар редакції

 

У ВИПАДКУ УСУНЕННЯ ПОРУШЕННЯ ПІД ЧАС РЕВІЗІЇ САНКЦІЯ У ВИГЛЯДІ
 ЗУПИНЕННЯ ОПЕРАЦІЙ З БЮДЖЕТНИМИ КОШТАМИ НЕ ЗАСТОСОВУЄТЬСЯ

Державна контрольно-ревізійна служба у своїй діяльності керується

Законом України «Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні» від 26.01.93 р. № 2939-XII (далі — Закон № 2939).

Відповідно до

п. 2 ст. 10 Закону № 2939 Головне контрольно-ревізійне управління України, контрольно-ревізійне управління в Республіці Крим, областях, містах Києві і Севастополі, контрольно-ревізійні підрозділи (відділи, групи) у районах, містах і районах у містах мають право призупиняти бюджетні асигнування та зупиняти операції з бюджетними коштами у випадках, передбачених законом.

Зупинення бюджетних коштів застосовується органами державної контрольно-ревізійної служби в разі вчинення об’єктом контролю бюджетного правопорушення.

Нагадаємо, що під

бюджетним правопорушенням слід розуміти недотримання учасником бюджетного процесу, встановленого Бюджетним кодексом України від 21.06.2001 р. № 2542-III та іншими нормативно-правовими актами порядку складання, розгляду, затвердження, внесення змін, виконання бюджету чи звіту про виконання бюджету.

Підставою для відновлення операцій з бюджетними коштами згідно з

Порядком зупинення операцій з бюджетними коштами, затвердженим наказом Державного казначейства України від 18.11.2002 р. № 213, є доповідна записка посадової особи уповноваженого органу або інформація про усунення бюджетного правопорушення.

У зв’язку з цим ГоловКРУ зазначає, що у випадку якщо порушення було усунуто під час проведення ревізії, то санкція у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами не застосовується.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі