Теми статей
Обрати теми

Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 4 серпня 2000 р. № 1222

Редакція ББ
Постанова від 14.04.2009 р. № 368

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 4 серпня 2000 р. № 1222

Постанова від 14.04.2009 р. № 368

 

Кабінет Міністрів України

постановляє:

Унести до постанови Кабінету Міністрів України від 4 серпня 2000 р. № 1222 «Про затвердження Порядку отримання благодійних (добровільних) внесків і пожертв від юридичних та фізичних осіб бюджетними установами і закладами освіти, охорони здоров’я, культури, науки, спорту та фізичного виховання для потреб їх фінансування» зміни, що додаються.

 

Прем’єр-міністр України Ю. Тимошенко

 

 

Затверджено постановою КМУ від 14.04.2009 р. № 368

Зміни, що вносяться до постанови Кабінету Міністрів України від 4 серпня 2000 р. № 1222

 

1. У постанові:

назву і постановляючу частину постанови після слів «охорони здоров’я» доповнити словами «, соціального захисту»;

у вступній частині слова «Відповідно до статті 67 Закону України «Про Державний бюджет України на 2000 рік» виключити.

2. У Порядку отримання благодійних (добровільних) внесків і пожертв від юридичних та фізичних осіб бюджетними установами і закладами освіти, охорони здоров’я, культури, науки, спорту та фізичного виховання для потреб їх фінансування, затвердженому зазначеною постановою:

назву і пункт 1 після слів «охорони здоров’я» доповнити словами «, соціального захисту»;

абзац другий пункту 2 викласти у такій редакції:

«Благодійні (добровільні) внески і пожертви від юридичних та фізичних осіб можуть спрямовуватися на виплату заробітної плати працівникам установ і закладів освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, культури, науки, спорту та фізичного виховання.».

 

Коментар редакції

 

БЛАГОДІЙНУ ДОПОМОГУ ДОЗВОЛЕНО СПРЯМОВУВАТИ НА ВИПЛАТУ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ

До джерел формування коштів спеціального фонду бюджетних установ належать власні надходження, вимоги до отримання та витрачання яких визначено

постановою КМУ «Про затвердження переліку груп власних надходжень бюджетних установ, вимоги щодо їх утворення та напрями їх використання» від 17.05.2002 р. № 659. Одним із видів таких надходжень є благодійні внески, гранти та добровільні пожертви, що отримуються від юридичних та фізичних осіб (підгрупа 1 групи 2 власних надходжень).

Як відомо, основні вимоги до отримання, використання та обліку благодійних внесків бюджетними установами встановлено

Порядком отримання благодійних (добровільних) внесків і пожертв від юридичних та фізичних осіб бюджетними установами і закладами освіти, охорони здоров’я, культури, науки, спорту та фізичного виховання для потреб їх фінансування, затвердженим постановою КМУ від 04.08.2000 р. № 1222 (далі — Порядок № 1222). Постановою, що коментується, дію цього Порядку поширено також на бюджетні установи та заклади соціального захисту (відповідні зміни внесено до назви та тексту зазначеного Порядку).

Фізичні та юридичні особи, які надають благодійну допомогу бюджетним установам і закладам освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, культури, науки, спорту та фізичного виховання для потреб їх фінансування, можуть визначати напрями її використання. У цьому випадку бюджетна організація повинна використовувати таку допомогу

виключно на цілі, визначені благодійником.

Якщо благодійник не вказав конкретні цілі використання благодійної допомоги, що надавалася, напрями її використання

визначає безпосередньо керівник бюджетної установи виходячи з першочергових потреб, пов’язаних виключно з основною діяльністю установи (на придбання матеріалів, продуктів харчування, медикаментів, обладнання тощо).

Разом із тим при визначенні напрямів використання отриманої благодійної допомоги керівнику установи необхідно враховувати обмеження, установлені

Порядком № 1222, зокрема те, що благодійні внески не можуть заміняти плату за надання такими одержувачами благодійної допомоги платних послуг.

Відповідно до змін, унесених постановою, що коментується, до Порядку № 1222, тепер благодійні (добровільні) внески і пожертви від фізичних та юридичних осіб можна спрямовувати на виплату заробітної плати працівників установ і закладів освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, культури, науки, спорту та фізичного виховання (раніше це не можна було робити). Норма набрала чинності з 25.04.2009 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі