Теми статей
Обрати теми

Оплата праці керівників колективів Будинку культури

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ОПЛАТА ПРАЦІ КЕРІВНИКІВ КОЛЕКТИВІВ БУДИНКУ КУЛЬТУРИ

 

Вікторія МУЗИЧЕНКО, заступник начальника управління оплати праці та бюджетних програм — начальник відділу оплати праці Міністерства культури та туризму України

 

Згідно з наказом Мінкультури від 18.10.2005 р. № 745 керівникам гуртків, студій і колективів може встановлюватися погодинна оплата праці. Як визначити погодинну ставку для керівників колективів Будинку культури?

(Харківська обл.)

 

Режим роботи закладів культури визначається правилами внутрішнього трудового розпорядку. Як правило, для працівників закладів культури встановлюється 40-годинний робочий тиждень. Для деякої категорії працівників установлено скорочену тривалість робочого часу.

Згідно з

постановою Верховної Ради України «Про порядок тимчасової дії на території України окремих актів законодавства Союзу РСР» від 24.09.91 р. № 1545 до прийняття відповідних актів законодавства на території України застосовуються акти законодавства СРСР з питань, які не врегульовані законодавством України, за умови, якщо вони не суперечать Конституції і законам України.

Відповідно до вказівки

Міністерства культури СРСР «Про порядок визначення розрахункових ставок погодинної оплати праці» від 18.04.90 р. № 29-97 посадові оклади керівників гуртків, студій і колективів за видами мистецтва і народної творчості встановлюються за 3 години роботи на день. Разом з тим до робочого часу керівників гуртків входить: участь у концертах, підготовка до виступів, репетиційний час тощо. Для оплати праці зазначеної категорії працівників у розрахунок тривалості однієї години роботи приймається академічна (45 хвилин) або астрономічна година (60 хвилин) з урахуванням умов та режиму роботи, завантаженості, напруженості (інтенсивності) їх праці. Рішення про встановлення академічної або астрономічної години приймається керівником закладу за погодженням з профспілковим комітетом.

Схему посадових окладів керівників гуртків, студій та колективів за видами мистецтва і народної творчості затверджено

наказом Міністерства культури та туризму України «Про впорядкування умов оплати праці працівників культури на основі Єдиної тарифної сітки» від 18.10.2005 р. № 745 (зі змінами) (далі — наказ № 745).

Відповідно до зазначеного

наказу (примітка 2 до додатка 3 до наказу № 745) керівникам гуртків, студій і колективів за видами мистецтва і народної творчості, у тому числі тих, які мають звання народний, зразковий, лауреатів міжнародних, всеукраїнських, обласних конкурсів, може встановлюватися погодинна оплата праці.

Таким чином, оплата праці зазначеної категорії працівників може провадитися як за посадовими окладами, так і за погодинними ставками. Посадові оклади встановлюються за 3 години роботи на день. Для цих працівників установлюється помісячний підсумований облік робочого часу (із розрахунку 18 годин на тиждень).

Годинна ставка визначається шляхом ділення місячного посадового окладу на норму робочих годин у місяці (72 години).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі