Теми статей
Обрати теми

Оклад завідуючого клініко-діагностичною лабораторією за наявності посад біолога та біохіміка

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ОКЛАД ЗАВІДУЮЧОГО КЛІНІКО-ДІАГНОСТИЧНОЮ ЛАБОРАТОРІЄЮ ЗА НАЯВНОСТІ ПОСАД БІОЛОГА ТА БІОХІМІКА

 

Анжела КУПЛИВАНЧУК, головний спеціаліст Департаменту економіки та фінансової політики Міністерства охорони здоров’я України

 

У клініко-діагностичній лабораторії пологового будинку з дозволу МОЗ дві посади лікарів-лаборантів за відомістю заміни було замінено на спеціалістів з вищою освітою — біолога та біохіміка. Посадовий оклад цим спеціалістам був установлений на рівні лікарів без категорії. Кількість штатних одиниць лікарських посад без урахування біолога та біохіміка становить 5 посад.

Чи необхідно враховувати ці посади як посади лікарів при розрахунку розміру підвищення посадового окладу завідуючого клініко-діагностичною лабораторією?

На який відсоток у цьому випадку може бути підвищений посадовий оклад завідуючого клініко-діагностичною лабораторією як керівника структурного підрозділу?

(Київська обл.)

 

Згідно з

п.п. 2.2.3 спільного наказу Міністерства праці та Міністерства охорони здоров’я України «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту» від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови) керівникам структурних підрозділів — лікарям посадові оклади встановлюються виходячи з тарифних розрядів лікарів відповідних спеціальностей та кваліфікаційних категорій (за умови, що спеціальність, за якою їм присвоєна кваліфікаційна категорія, відповідає профілю підрозділу, який вони очолюють), з урахуванням підвищення на 10 — 25 % залежно від обсягу роботи (кількості посад лікарів у підрозділі згідно зі штатним розписом).

Для приведення штатних нормативів у відповідність до чинних нормативних актів, у тому числі Державного класифікатора України (ДК-003-2005) Міністерством охорони здоров’я затверджено

наказ «Про внесення змін до наказу МОЗ України від 23.02.2000 р. № 33» від 12.03.2008 р. № 122.

Ураховуючи незадовільну укомплектованість лабораторної служби лікарськими кадрами, посади лікарів замінюються за відомістю заміни на посади спеціалістів з вищою немедичною освітою відповідно до зазначеного

наказу та листів МОЗ від 22.07.2008 р. та від 05.09.2008 р. № 11-02-13/21 із збереженням функціональних обов’язків лікарів.

Розрахунок штатних посад лікарів у лабораторних підрозділах закладів охорони здоров’я проводиться відповідно до

наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про штатні нормативи та типові штати закладів охорони здоров’я» від 23.02.2000 р. № 33 залежно від обсягу роботи.

З огляду на зазначене посадові оклади керівників структурних підрозділів (лабораторій) — лікарів установлюються згідно з

п.п. 2.2.3 Умов з урахуванням підвищення на 10 — 25 % залежно від кількості посад лікарів у підрозділі згідно зі штатним розписом та з урахуванням посад наведених спеціалістів із вищою немедичною освітою, а саме:

— на 10 % — при кількості посад лікарів у підрозділі згідно зі штатним розписом до 3 одиниць включно (з урахуванням посад керівників цих структурних підрозділів і без урахування посад лікарів-інтернів);

— на 20 % — при кількості посад лікарів у підрозділі згідно зі штатним розписом понад 3 до 6 одиниць включно (з урахуванням посад керівників цих структурних підрозділів і без урахування посад лікарів-інтернів);

— на 25 % — при кількості посад лікарів у підрозділі згідно зі штатним розписом понад 6 одиниць (з урахуванням посад керівників цих структурних підрозділів і без урахування посад лікарів-інтернів).

У наведеному випадку кількість лікарських штатних одиниць з урахуванням посад біолога та біохіміка становить 7 штатних одиниць, тобто керівнику клініко-діагностичної лабораторії — лікарю посадовий оклад установлюється виходячи з тарифного розряду лікарів інших спеціальностей (п.п. 2.2.5.3 Умов) та наявної кваліфікаційної категорії (за умови, що спеціальність, за якою йому присвоєна кваліфікаційна категорія, відповідає профілю підрозділу, який він очолює), з урахуванням підвищення на 25 %.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі